Manresa crea un catàleg web per promocionar alternatives tèxtils sostenibles

Inclou una dotzena de petits productors locals, que fan moda sense generar residus i lluny d'estereotips

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Mentre la tònica dominant a gran part del món és la ‘fast fashion’, a Manresa neix un projecte que busca tot el contrari: promocionar la moda feta a foc lent, sense residus i lluny d’estereotips. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament ha creat un catàleg web que recull l’oferta de moda sostenible que hi ha a la ciutat. S’inclouen una dotzena de productors locals. És el cas de la Susanna Cuevas, que està al capdavant de D’Spart, una de les poques botigues que encara fan espardenyes de forma artesanal. Cuevas comparteix local al centre de Manresa amb dues emprenedores més, la Sílvia Bayer, del Taller de la Tieta, i la Queralt Haro, de Macropus, que fa roba de porteig i lactància. Totes tres formen part del catàleg juntament amb altres productores.

El projecte de Manresa porta per nom ‘Més enllà de les aparences. Tèxtil amb valors’ i planteja una pregunta: Pot canviar el món la roba que portes?. I precisament aquest és un dels objectius de la iniciativa: conscienciar els consumidors del poder que tenen cada cop que compren.

La primera acció que es farà és un catàleg web, que inclou una dotzena d’iniciatives. Entre elles, Cotó Roig, una empresa que va néixer ara fa gairebé una dècada amb l’objectiu d’oferir un producte tèxtil de proximitat i sostenible.