Manresa visibilitza l’alopècia femenina per foragitar-ne el tabú

L’exposició s’obrirà al públic el dilluns 12 de juny a les 19 h a la Plana de l'Om

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Júlia, la Mari Carmen, l’Elisabet, la Lídia i la Núria són les protagonistes de l’exposició fotogràfica que a mitjans de juny es podrà veure a la Plana de l’Om. La mostra reivindica de forma positiva la figura de les dones que han perdut els cabells.

La sala d’exposicions de la Plana de l’Om acollirà del 12 al 26 de juny l’exposició fotogràfica “Apelo Fotografía”, una mostra organitzada pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Manresa, que té per objectiu ajudar a trencar tabús i prejudicis sobre l’alopècia femenina. Les protagonistes de les fotografies viuen en primera persona aquesta condició i la volen visibilitzar per ajudar a treure perruques i mocadors.

Els fotògrafs Jordi Marquet i Albert Planàs reflecteixen en 24 imatges d’alta qualitat una realitat que habitualment qui la pateix, especialment dones i infants, l’amaga. L’exposició mostra que l’alopècia va més enllà de la condició masculina i dels efectes de la quimioteràpia i que hi ha dones que han fet el pas d’acceptar aquesta condició sobrevinguda per causes diverses i de mostrar-se calbes.

 

La Júlia, la Mari Carmen, l’Elisabet, la Lídia i la Núria, les protagonistes de les fotografies, són membres de l’associació A Pelo, un grup nascut de la necessitat de compartir una realitat i d’ajudar-se mútuament. En aquesta ocasió, han decidit posar-se davant la càmera fotogràfica per ajudar aquelles dones que es troben en la seva mateixa situació i per transmetre la necessitat de trencar tabús i prejudicis, així com mirades de pena i compassió.

L’exposició s’obrirà al públic el dilluns 12 de juny a les 19 h a la Plana de l’Om amb una presentació de la regidora de Feminismes i LGTBI en funcions, Cristina Cruz Mas, i de dues membres de l’associació A Pelo, Núria Garriga i Mari Carmen Suárez.