Manresa remunicipalitzarà el servei de zona blava

La mesura permetrà abaratir el preu i entrarà en vigor l'any que ve

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Una hora a la zona blava de Manresa costa 1,80 euros. És un dels preus més cars de tot l’Estat, però ara l’Ajuntament vol abaratir-lo. Per això, gestionarà la zona blava de manera directa. Un fet que permetrà, com a mínim, que l’usuari s’estalviï l’IVA perquè passa a ser una taxa i, per tant, està exempta d’aquest impost. L’alcalde de Manresa, Marc Aloy, subratlla que aquest canvi permetrà que els diners recaptats reverteixin a la ciutat. El canvi es pot fer perquè el 25 de maig finalitza el contracte amb Eysa, que els tenia lligats de mans i peus a canvi d’una operació urbanística. La remunicipalització del servei s’aprovarà en el ple del mes d’octubre i entrarà en vigor l’any que ve.

La mobilitat és un dels principals problemes de Manresa. Per això, l’Ajuntament fa temps que s’ha proposat posar fil a l’agulla i lluitar contra un dels motius que més col·lapsen la ciutat: els vehicles que fan voltes buscant aparcament. La zona blava, en mans de la concessionària Eysa des del 2005, és una de les més cares de la ciutat. Ara, l’Ajuntament vol gestionar-la de manera directa i així recaptar els prop d’1 MEUR de benefici net l’any.

Segons l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, això tindrà una repercussió directa en la millora de la mobilitat, ja que aquests diners es destinaran a mesures en aquest sentit. A més, permetrà un abaratiment del preu, ja que l’usuari s’estalviarà l’IVA, que és del 21%.

Eysa gestiona a la ciutat de Manresa 733 places de zona blava, 443 de zona taronja, 73 de zona verda i 21 places mixtes. Els preus que paga actualment l’usuari per la zona blava són 1,80 euros l’hora, 1,60 euros a la zona taronja i 0,90 euros a la de vehicles de zero emissions.

Pel que fa als treballadors de la companyia, un total d’11 persones, la proposta del consistori és subrogar-los.