Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

La façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de blau diumenge pel Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

Avatar photo

Aquesta acció mostra el suport municipal a la campanya “Il·lumina de blau” i la solidaritat amb les persones afectades pel trastorn de l’espectre autista i les seves famílies.

L’Ajuntament de Manresa se sumarà un any més a la commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme i il·luminarà de color blau la façana de l’edifici consistorial aquest diumenge, 2 d’abril, en horari de 20.15 a 22.30 h.

D’aquesta manera, el consistori dona suport a la campanya de sensibilització com a mostra de solidaritat amb el col·lectiu de persones amb trastorn autista (TEA) i a les seves famílies, que a casa nostra està representada per l’entitat Centre de Recursos en Trastorn de l’Espectre Autista de la Catalunya Central (CR TEA CC).

L’objectiu del Dia Mundial de l’Autisme és que la societat prengui consciència de les múltiples barreres amb què s’enfronten les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) a l’hora d’exercir els seus drets fonamentals i formar part de la comunitat, així com promoure les  adaptacions de l’entorn necessàries per facilitar la seva inclusió i participació social.

Amb el lema “Anomenem-ho pel seu nom”, la campanya de sensibilització d’aquest 2023 pretén conscienciar sobre tres aspectes essencials adreçats a promoure la participació i la igualtat d’oportunitats de les persones autistes i les seves famílies: la variabilitat dins de l’espectre de l’autisme (Iguals, però diferents); la singularitat i especificitat (enderrocar estigmes i falses creences, comprendre l’autisme i valorar les persones autistes); i el sentit de pertinença (orgull davant de rebuig).

El Centre de Recursos en TEA de la Catalunya Central celebra 10 anys

El Centre de Recursos en Trastorn de l’Espectre Autista de la Catalunya Central celebra el seu 10è aniversari amb la publicació d’un nou llibre de contes titulat  “10 anys, 10 contes”, editat per Zenobita edicions, en el qual hi han participat una desena d’autors i una desena d’il·lustradors. La presentació tindrà lloc aquest diumenge, 2 d’abril, a les 12 del migdia, a la Sala Petita del Kursaal de Manresa, coincidint amb el Dia Mundial de Sensibilització sobre l’Autisme. Hi participaran els autors i il·lustradors.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’inicien els treballs per elaborar el Mapa del Patrimoni Cultural de Sant Cugat

Notícia següent

Salou iniciarà la reforma i adequació de les instal·lacions de la piscina municipal

Notícies relacionades