Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

Es promou una enquesta per avaluar el pla “Manresa, Ciutat Amiga de les Persones Grans 2019-2021”

Avatar photo

De l’1 al 24 de febrer, les persones de més de 60 anys podran respondre en línia o de forma presencial

De l’1 al 24 de febrer, les persones de més de 60 anys podran respondre en línia o de forma presencial a diferents espais de la ciutat les accions desplegades a la ciutat per crear entorns i serveis que facilitin l’envelliment.

L’Ajuntament de Manresa, a través de la regidoria de Persones Grans,  farà una enquesta per conèixer la percepció ciutadana sobre si Manresa és una ciutat dissenyada amb perspectiva d’edat i d’acord amb el que proposava el Pla d’acció “Manresa Ciutat de les Persones Grans 2019-21”, aprovat pel Ple municipal en sessió celebrada del gener de 2019.

L’enquesta forma part de les diverses actuacions previstes per avaluar l’avaluació d’aquest Pla, de la forma més participativa possible, sobretot de les persones grans. Aquest procés d’avaluació, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, servirà per valorar la implementació del projecte i desplegar les futures línies i actuacions a posar en marxa.

De l’1 al 24 de febrer es podrà respondre a l’enquesta per Internet a la plataforma DECIDIM de la web municipal i també de forma presencial en els següents llocs i dates:

  • Casal Cívic El Castell:  Dijous 2 de febrer de 10 a 12 h i de 16 a 18h;  i dimecres 15 de febrer de 10 a 12 h i de 16 a 18 h
  • AV Sagrada Família: Dimarts 7 de febrer de 10 a 12 h
  • Casal Cívic Pare Ignasi Puig  (El Xup): Dimecres 8 de febrer de 16 a 18 h
  • Casal de la Gent Gran de la Balconada: Divendres 10 de febrer, de 17 a 19 h
  • Casal La Nostra Llar: Dilluns 13 de febrer de 16.30 a 18 h
  • Coordinadora de Jubilats i Pensionistes: Divendres 17 de febrer de 10 a 12 h
  • AV Carretera Santpedor: Dimecres 22 de febrer de 17 a 19 h
  • Casal Cívic la Font dels Capellans:  Dijous 23 de febrer de 10 a 12 h
  • Casal Cívic Mion – Puigberenguer: Divendres 24 de febrer de 10 a 12 h

L’enquesta consta de 13 preguntes enfocades a conèixer l’opinió de les persones de Manresa de més de 60 anys, en relació a les 8 dimensions que contempla el projecte: Espais a l’aire lliure i edificis; Transport; Habitatge; Respecte i inclusió social; Participació social; Treball i participació cívica; Comunicació i informació; i Serveis Socials i Comunitaris.

Grups de referència per recollir aportacions al pla

A més de l’enquesta, s’està preparant la celebració d’uns grups de referència per recollir les seves aportacions de forma presencial, a través de converses dirigides i dinàmiques pensades per avaluar les accions del Pla. Les persones interessades en participar-hi, es poden posar en contacte amb el Programa de Persones Grans de l’Ajuntament de Manresa, a través del correu electrònic: [email protected], trucant al 938752486 o enviant un WhatsApp al 608332303.

Xarxa Mundial de Ciutats amigues amb les Persones Grans

Manresa va ingressar a la Xarxa mundial de Ciutats Amigues amb les persones grans promoguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’any 2011, esdevenint la vuitena ciutat de l’Estat Espanyol i la 37a del món en obtenir l’acreditació. Aquesta consideració va significar assumir el compromís de pensar la ciutat des de la perspectiva d’edat a partir dels múltiples àmbits que l’abasten. Des de la comunicació i la informació fins als edificis i els espais a l’aire lliure; passant per l’habitatge, la participació cívica, els serveis socials, la salut, el transport, la mobilitat, el respecte, la inclusió social, la xarxa social o el teixit associatiu.

La Xarxa Mundial compta actualment amb 1445 ciutats i comunitats adherides de 51 països diferents i cobreix a més de 300 milions de persones.

L’adhesió a la Xarxa té l’objectiu de promoure a escala local, entorns propicis perquè les persones grans (les que ho són i les que ho seran) es mantinguin a les seves comunitats amb autonomia, salut i dignitat i lliures de risc de pobresa. Per tant, és un projecte que s’adreça a tota la població. Fa referència a l’entorn construït, però també a les persones i a les seves relacions, a les actituds i als valors, etc.

Vol abordar, des d’una perspectiva transversal, diferents aspectes de la vida diària i ho fa posant al centre la participació de les persones grans, tenint en compte les seves necessitats, percepcions i opinions al llarg de tot el procés d’anàlisi i millora de la ciutat.

El projecte busca constantment la millora contínua i, per tant, es troba sempre en moviment. Per aquest motiu, s’estan avaluant els resultats del Pla d’acció desenvolupat entre l’any 2019 i 2021 i identificant aspectes de millora i noves actuacions a realitzar.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Cornellà va sancionar a 1.762 conductors de patinets elèctrics durant l’any 2022

Notícia següent

69 joves participen en l’esquiada organitzada per Joventut de Cambrils

Notícies relacionades