La façana de l’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà dilluns vinent de color verd amb motiu del Dia Mundial de l’ELA

El pròxim dilluns, 21 de juny, se celebra el Dia Mundial de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La façana de l’Ajuntament de Manresa estarà il·luminada de color verd dilluns que ve, 21 de juny, en horari de 21.30 a 22.30 h. Manresa s’afegeix així a la iniciativa de la Fundació Miquel Valls, que sol·licita als ajuntaments de Catalunya que il·luminin de verd façanes d’edificis o elements s ignificatius de la ciutat amb motiu del Dia Mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).

L’objectiu de la campanya, que enguany port per lema “Fes un Gest per l’ELA 2021”,  és donar a conèixer la malaltia i donar suport als afectats i a les seves famílies.

L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) és una malaltia neurodegenerativa de les neurones motores que produeix una pèrdua de les mateixes de manera progressiva, la qual es tradueix en feblesa i atròfia.

És la  3a malaltia neurodegenerativa per nombre de casos, només per darrere de la malaltia d’Alzheimer i la de Parkinson.  Afecta per igual a homes i dones. La seva incidència anual és d’1 o 2 casos cada 100.000 persones  i la franja d’edat quan apareix amb més freqüència és entre 50 i 60 anys, encara que pot aparèixer a qualsevol edat.

No té tractament curatiu. Existeixen diferents tractaments que han demostrat prolongar la supervivència. Diversos d’ells, com l’atenció multidisciplinària o la Ventilació Mecànica No Invasiva (VMNI), milloren també la qualitat de vida.