La façana de l’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà demà de vermell contra la pena de mort

Demà dimarts, 30 de novembre, Manresa, a proposta de la Comunitat de Sant’Egidio, es torna a manifestar com a Ciutat per la Vida i se suma a la campanya per abolir la pena de mort a tots els països on encara és vigent

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

A proposta de la Comunitat de Sant’Egidio i el Consell Municipal de Solidaritat, l’Ajuntament de Manresa, un any més dona suport a la campanya Ciutats per la vida, que té com a objectiu aconseguir l’abolició universal de la pena de mort arreu del món. La data escollida per a aquest acte, el 30 de novembre, celebra l’aniversari de l’abolició de la pena capital al Gran Ducat de Toscana (Itàlia) el 1786, que va ser el primer lloc on es va abolir la pena de mort.

Com a símbol de sensibilització, demà dimarts els municipis adherits a la campanya il·luminen algun dels seus edificis emblemàtics. En el cas de Manresa, després de tres anys d’il·luminar l’estàtua d’Amat i Piniella, per quarta  vegada consecutiva serà la Casa Consistorial que es tenyirà de vermell com a símbol de “casa comuna” que representa a la ciutadania.

Els darrers anys, el treball de la Comunitat de Sant’Egidio ha propiciat la construcció d’un ampli front mundial, interreligiós i laic contra la pena capital. Formen part d’aquest moviment personalitats representatives de les diferents tradicions religioses, exponents de la cultura laica, nombrosos premis Nobel de la Pau, centenars de parlamentaris i també milers de ciutadans i ciutadanes. Tot aquest treball ha permès que actualment la xarxa estigui formada per 2.100 ciutats de 100 països diferents.

A causa de la situació sanitària, enguany la Comunitat de Sant’Egidio tampoc no farà actes amb participació presencial. El mateix dia 30 a les 17:30 h, es  farà un acte a través d’internet obert a tothom que es podrà seguir en directe en anglès, italià o castellà.

L’acte, que moderarà el coordinador de la Campanya per la Moratòria Universal, comptarà amb la participació, entre altres, de dos excondemnats a mort (del Líban i d’Estats Units), del premi Nobel de la Pau Denis Mukwege i de Helen Prejean (que va inspirar la pel·lícula Pena de muerte).

Per a inscriure-s’hi:

https://www.santegidio.org/pageID/42017/langID/es/Webinario-No-Justice-Without-Life—Por-un-mundo-sin-pena-de-muerte.html

Igualment, es convida a tothom a firmar les peticions de clemència per a condemnats, a escriure cartes a condemnats a mort, a seguir l’estat de la pena de mort al món i a afegir-se a totes les iniciatives que fem per posar punt final a la barbaritat de la pena de mort.