Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

Igualada viurà l’onzena edició de l’Estival de Jazz

Avatar photo

El festival comptarà amb un total d’onze concerts que es faran al Teatre Municipal Ateneu, el Teatre de l’Aurora, La Bastida, i el Parc de Vallbona

Aquest 2023 l’Estival de Jazz celebra la seva 11a edició. Onze anys portant la música  en directe a diferents espais de la ciutat d’Igualada, omplint el mes de juny de jazz,  músiques improvisades i creatives. Després de l’èxit de la celebració del 10è aniversari  juntament amb la capitalitat de la cultura a Igualada, aquesta onzena edició confirma  l’Estival com un dels actes culturals i musicals més importants de la capital de l’Anoia. 

El festival va néixer amb la voluntat de consolidar la relació de la ciutat amb el jazz;  aconseguir la paritat i donar veu a les dones en el món de la música i el jazz; acostar i  difondre espectacles jazzístics a públic divers i en diferents àmbits; dur a la llum una  nova producció musical d’estrena mundial en cada edició amb la Carta Blanca;  impulsar músics emergents i col·laborar i teixir sinergies amb altres entitats  igualadines, com en aquest cas són el Teatre de l’Aurora o Swing Anoia.  

La programació tindrà lloc durant els primers dos caps de setmana de juny. Constarà  d’activitats diverses en diferents espais, tal com marca l’essència d’aquest festival.  Aquest any, davant l’èxit de l’acollida de l’any passat, l’organització ha decidit tornar a  fer el Pícnic Jazz al parc de Vallbona.  

Com cada any, una nova producció pròpia veurà la llum a través del “Carta Blanca!”.  Aquest cop serà la contrabaixista Carla Gonzalez. EL festival també comptarà amb el  concert de “El Millor Sextet”, grup creat amb un membre de cada ciutat que forma el  col·lectiu, Els Millors Festivals, una agrupació dels festivals de jazz de comarca a on  participen Vilafranca, Vic, la Garriga, Banyoles i Porto Colom (Mallorca) juntament amb  l’Estival d’Igualada. 

Un total d’onze concerts  

El Festival es durà a terme els dies 3, 8, 9, 10 i 11 de juny, amb un total d’onze  concerts que es faran al Teatre Municipal Ateneu, el Teatre de l’Aurora, l’Escorxador,  La Bastida, i el Parc de Vallbona 

El primer concert serà el dissabte dia de 3 juny a les 21 h a L’escorxador amb Nit de Swing, el dijous 8 de juny a les 20,30h al Teatre de l’Aurora amb “Carla González” al  carta blanca; el divendres 9 de juny a les 20h30 al Teatre Municipal Ateneu acollirà el  concert de “Roger Mas Trio”; dissabte dia 10 de juny a les 20h30 a La Bastida s’oferirà “El millor sextet KIW”, i diumenge 11 de juny a partir de les 12h al Parc de Vallbona hi haurà una nova edició del “Picnic Jazz” amb les formacions Alba Careta, Dr. Jazz  Friends, Phat Fred, Combo de l’Escola Municipal de Música i la JOSA Jazz Band.  

Friends, Phat Fred, Combo de l’Escola Municipal de Música i la JOSA Jazz Band.  

El cartell d’enguany ha estat dissenyat per Gina Giore, artista graffitera d’Igualada que  aquesta vegada ha passat al paper per realitzar la imatge gràfica d’aquesta onzena  edició que resumeix l’esperit musical del jazz. 

El festival està organitzat per l’Associació Cultural Tocats de Jazz amb el suport del  Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, mitjans col·laboradors i  diferents entitats i empreses d’Igualada. Podeu consultar la informació i entrades a  estivaldejazz.cat

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sis empreses participen en la licitació de la segona fase del PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo

Notícia següent

250 alumnes de primària presenten a la URV els seus projectes de recerca

Notícies relacionades