Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Igualada impulsa un segon projecte de masoveria urbana per joves

Avatar photo

Es realitzarà una xerrada informativa el proper dia 29/06 a les 18:00h a l’espai de Cal Badia

Després de l’èxit del primer projecte de masoveria urbana, l’Ajuntament d’Igualada, amb la col·laboració de la cooperativa Obrint Portes SCCL, iniciarà a finals d’any una segona actuació en aquest àmbit a la ciutat. L’objectiu és augmentar el parc d’habitatge de lloguer assequible per persones joves a Igualada mitjançant la masoveria urbana com a forma alternativa d’accés a l’habitatge. Aquest model consisteix en un acord entre una part propietària d’un habitatge que requereix unes rehabilitacions per ser habitable, i una part masovera, les quals convenen una carència de lloguer per aquesta última a canvi de realitzar un seguit de millores a l’immoble.

Per aquest segon projecte, l’inici de les obres del qual està previst pel mes de novembre, se cerquen joves d’entre 18 i 35 anys amb voluntat d’accedir a un habitatge com a masovers. Les persones que exerceixen el paper de masoveres rebran una formació inicial bàsica per dur a terme les obres necessàries a l’habitatge i el seu posterior manteniment. Aquesta forma de rehabilitació té com a valor afegit  una reducció de costos econòmics, la corresponsabilitat de realitzar millores del que serà el seu futur habitatge i l’aportació de nous coneixements en rehabilitació i manteniment que els reporta als joves masovers.

Totes aquelles persones que estiguin interessades a conèixer més informació, poden enviar un correu a [email protected].

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

seventeen − eleven =

Notícia anterior

Ja es poden demanar els ajuts de l’escolarització per al curs 2023-2024

Notícia següent

El diari ‘La República Checa’ tanca

Notícies relacionades