Igualada impulsa un projecte per millorar els camins escolars de la ciutat

L’estudi comptarà amb la participació de les famílies, alumnes, professorat i la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat d’Igualada

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La regidora d’Ensenyament d’Igualada, Patrícia Illa, acompanyada del regidor  de Mobilitat i Sostenibilitat, Miquel Vives, han presentat aquest dimecres l’inici  del projecte “Camins Escolars” que permetrà conèixer les especificitats dels  camins i rutes que segueixen els alumnes per arribar als seus centres  educatius i dirigir-se, després, a les activitats extraescolars corresponents.

Aquest estudi, que compta amb la participació d’una empresa externa experta  en mobilitat constarà de diverses fases i se centrarà primerament en sis  escoles representatives, ubicades en diferents entorns i amb especificitats  diverses i diferenciades. Posteriorment, s’anirà ampliant l’estudi i afegint la resta  de centres.

 

Illa ha destacat que es tracta d’un projecte participatiu que comptarà amb la implicació d’escoles, alumnes i famílies. La regidora ha volgut destacar “el  paper que tindran les AFA i també la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat d’Igualada que fa temps que treballen en els ODS a nivell de ciutat i són  experts pel que fa a la mobilitat”.

Miquel Vives, regidor de Mobilitat, ha explicat que aquest estudi neix arran de  l’aprovació del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible d’Igualada amb l’objectiu d’aconseguir que les rutes i entorns escolars siguin “més verds, sostenibles,  segurs i que donin més autonomia a infants i joves a l’hora d’anar al seu centre  escolar”. Alhora aquest estudi ha de permetre resoldre problemàtiques i  planificar com han de ser els entorns escolars en un futur.

 

Vives ha destacat la transversalitat d’aquest projecte estructural de ciutat que  comptarà amb la participació d’infants, famílies, professors, associacions de  veïns i diversos departaments de l’Ajuntament com ara educació, mobilitat,  comerç o seguretat.

Vives ha detallat que el projecte estarà dividit en cinc fases i finalitzarà amb una  diagnosis i propostes per pacificar “no nomes als entorns escolars sinó tota la  ciutat amb una mirada verda i amable”.