Divendres, 18 d'abril de 2025
És notícia

Igualada acollirà dues xerrades sobre conflictes armats i a la seva resolució pacífica en el món actual dins dels actes de l’Octubre Solidari

Avatar photo

Dins dels actes de l’Octubre Solidari l’entitat Igualada Solidària, amb el suport  de l’Ajuntament, han impulsat dues xerrades sobre els conflictes bèl·lics i la  seva resolució pacífica. Malauradament aquests dies la guerra, els atacs i els  refugiats tornen a centrar el focus mediàtic que s’ha desplaçat d’Ucraïna cap a  Israel i Palestina. Aquestes xerrades, però, volen recordar que al món hi ha  molts altres conflictes bèl·lics dels quals no se’n fa ressò i que produeixen  milers de víctimes i milers de persones desplaçades cada any. 

Enmig d’aquesta dinàmica, l’educació per la pau és una eina clau per avançar  cap a un món sense violències i, amb aquesta voluntat, Igualada Solidària i  l’Ajuntament d’Igualada, organitzen aquestes xerrades/col·loquis a càrrec  d’experts de la Fundació FundiPau, que promou la pau i la no violència. 

 

Dijous 19 d‘octubre a les 19,30h a l’Espai Cívic Centre, el professor Albert  Caramés, director de FundiPau, professor associat a la Universitat Blanquerna  Ramon Llull i a la UOC i editor del blog AfricayeOrg, parlarà de Com són els  conflictes armats actuals.  

Caramés explicarà perquè els conflictes armats contemporanis no són com els  que ens expliquen els llibres d’història, les noves formes de violència menys  visibles o evidents. També exposarà com ha canviat la manera de fer-hi front,  quines tipologies hi ha, quins actors hi solen intervenir i quines són les seves  principals causes, el seu impacte i les conseqüències. 

 

Aquesta xerrada tindrà continuïtat el proper 2 de novembre, a les 19,30 h a  l’Espai Cívic Centre, amb la intervenció del professor Antoni Soler, ex-president  de FundiPau, activista per la pau i la no-violència, amb una llarga trajectòria en  entitats i associacions i autor de diferents articles i llibres sobre la cultura de la  pau. 

Aquesta segona part, abordarà, des d’una perspectiva teòrica i pràctica, els  principals mecanismes de resolució de conflictes. Així, es mirarà d’aplicar  estratègies i eines que puguin ajudar a resoldre els conflictes quotidians, a més  de veure com s’han resolt en els contextos de conflictivitat armada. La xerrada  mostrarà com, la majoria de conflictes, per molt que es pensi el contrari, es  resolen de forma pacífica.  

Difondre la cultura de la pau i la no violència ajudarà a crear una societat crítica  i exigent, amb més força per pressionar els governs i amb més arguments per  poder transformar el món. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Arriba la 10a edició de l’espectacle de terror ‘La Promoció posseïda’ a Reus

Notícia següent

160 persones participen en les Jornades Europees de Patrimoni a Amposta

Notícies relacionades