Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

Fundeen ofereix l’oportunitat als veïns de Castellfollit del Boix d’invertir

Avatar photo

Fundeen ofereix l’oportunitat als veïns de Castellfollit del Boix, de manera prioritària, d’invertir en la nova planta fotovoltaica de Xaloc Solar S.L

La plataforma de finançament participatiu Fundeen, ofereix la possibilitat als veïns de Castellfollit del Boix (Bages) i els municipis d’Òdena i Rubió (Anoia) la possibilitat d’adquirir participacions en un nou projecte d’energia renovable, obtenint així un rendiment econòmic resultant de l’aposta per la sostenibilitat. Concretament, es tracta, de “PSFV Castellfollit”, un nou projecte de la promotora Xaloc Solar S.L., que consisteix en la creació d’una planta solar fotovoltaica de 43,77 MWp en el mateix municipi de Castellfollit del Boix.

Els veïns de la zona tindran l’oportunitat d’adquirir de manera prioritària participacions en aquests projectes, tal com estableix l’art. 9 bis del Decret llei 24/2021 d’acceleració del desplegament de les energies renovables distribuïdes i participades de la Generalitat de Catalunya. Així, els inversors de la comarca -una zona formada per a 63 municipis en la qual habiten prop de 305.000 persones que superen la majoria d’edat)- podran beneficiar-se prioritàriament dels ingressos generats per ‘energia produïda per aquesta planta solar fotovoltàica.

Un estudi previ per analitzar la capacitat d’inversió local

Fundeen ha estat l’encarregada de realitzar un estudi per analitzar la capacitat d’inversió local amb l’objectiu d’ajudar al dimensionament de l’oferta de finançament local que Xaloc Solar S.L pretén oferir als habitants dels municipis, donant compliment al qual s’estableix en el Decret llei 24/2021 d’acceleració del desplegament de les energies renovables distribuïdes i participades de la Generalitat de Catalunya.

Els interessats a invertir en aquests projectes poden fer-ho a través de la mateixa plataforma de Fundeen. L’entitat compta amb l’autorització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i està adherida als Principis d’Inversió Responsable de l’ONU. Un dels pilars de la seva missió és afavorir la transició energètica en obtenir energia de fonts renovables, alhora que suposa un impuls socioeconòmic de la regió fomentant la formació i l’ocupació local.

Una aposta per reduir l’impacte ambiental del municipi

El projecte, que compta amb una potència de 43,77 MWp, equival a 1.908 hores d’energia renovable i una producció anual de 83.516 MWh evitant l’emissió anual de 25.055 de tones de CO₂. Pels veïns interessats, s’ofereix un préstec subordinat, a 15 anys al 6,5%, amb una inversió des de 1.500 euros per participació. L’oferta de participació ciutadana quedarà oberta fins al moment d’emissió de la Resolució de l’Autorització Administrativa Prèvia i de Construcció.

Amb l’objectiu que totes les persones i institucions locals puguin conèixer les dades del projecte de primera mà, s’ha organitzat una presentació oberta a tot el públic que tindrà lloc en Ca L’Andorrà el dia 28 de marc a les 16:00 h.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Ryanair va contractar irregularment 16 persones a l’aeroport de Reus

Notícia següent

El Govern i Sant Julià impulsen un nou carril bici entre Les Arades i la Margineda

Notícies relacionades