Els veïns de Jorba voten en contra dels grans projectes de renovables al municipi

La participació a la consulta ciutadana ha assolit el 61,3%

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
La ciutadania de Jorba (Anoia) ha votat aquest diumenge en contra d’ampliar el sòl industrial al municipi i dels grans projectes d’energies renovables. Segons ha informat el consistori, 420 persones de les 685 convocades (el 61,3%) han participat a la consulta veïnal que els preguntava per l’ampliació de sòl industrial en 46 hectàrees i per la implantació de projectes d’energies renovables a la població.
335 veïns han votat el contra de l’ampliació (el 84,52%) i 383 persones (el 91,2%) han apostat perquè l’Ajuntament s’oposi a la implantació d’instal·lacions d’energies renovables al municipi.
Concretament, la iniciativa sobre el pla director que requalifica terrenys ha obtingut 56 vots a favor, 355 en contra, set en blanc i dos nuls, hi ha hagut un total de 56 vots a favor, 355 en contra, 7 vots en blanc i 2 vots. Pel que fa als parcs de renovables, 383 veïns han votat a favor que l’Ajuntament s’oposi a aquests projectes, 31 ho han fet en contra, i s’han rebut quatre vots en blanc i dos de nuls.

La doble pregunta de la consulta –amb resposta de sí o no- ha estat: Esteu d’acord que el Pla Director d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena classifiqui 46 hectàrees de sòl industrial al Parc Tecnològic Igualada-Jorba? Esteu d’acord que l’Ajuntament de Jorba s’oposi als grans projectes d’energies renovables que afectin el municipi en el marc normatiu actual?. El consistori de Jorba s’havia posicionat clarament a favor de permetre la classificació de 46 noves hectàrees com a sòl industrial.

“Estem convençuts que és necessari. Portem uns anys que els set municipis de la Conca d’Òdena hem cercat noves empreses i inversions, i hem vist que amb el sòl disponible no podem cobrir aquesta demanda”, ha assenyalat el batlle.