Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Educació destitueix el director de l’institut de les bessones de Sallent

Avatar photo

El Departament posarà aquest dijous a disposició del jutge tots els informes que ha elaborat sobre el cas

“Hem convingut amb el director del centre educatiu que en finalitzar el curs hi haurà un relleu”. La secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, ha anunciat així la mesura “acordada” entre el Departament i la direcció de l’Institut Llobregat de Sallent per afrontar la “situació tan complexa” que viu la comunitat educativa del municipi a causa del suïcidi d’una alumna del centre. “Tant el director com el Departament pensem que és una mesura positiva que serveix per donar un canvi i un respir a una comunitat educativa i a un institut que estan molt trasbalsats, que han patit molt aquests esdeveniments”, ha afegit Gomà. El canvi, ha afegit la secretària general d’Educació, ha de servir per “donar seguretat a les famílies”.

Gomà ha subratllat que el canvi només afecta la direcció, no la resta de l’equip directiu, i no ha volgut avançar si ja hi ha relleus decidits.

La secretària general d’Educació també ha informat que ja s’han acabat d’elaborar els expedients que s’han encarregat als diferents actors per intentar escatir tots els angles del cas. Un d’aquests expedients, en el que Gomà ha posat més èmfasi, recull les opinions de l’alumnat.

Tots aquests expedients, segons ha anunciat, es posaran aquest dijous a disposició del jutge instructor del cas.

Alhora, Gomà, ha destacat que el que ha passat a Sallent és “una situació molt complexa que no té resposta fàcil”, i ha subratllat que “s’havien fet moltes coses per ajudar” la família i el centre, tant des del municipi com des dels serveis socials o de salut.

S’intentava “solucionar i canviar moltes dinàmiques complicades de relació conflictiva en general a tot el col·lectiu educatiu i a tot el grup de primer d’ESO”.

La secretària general d’Educació també ha posat en valor el fet que el Govern ha posat “tots els mitjans possibles” a disposició del centre educatiu, de les famílies i del municipi “des del minut zero”.

En aquest sentit ha numerat la intervenció de la Unitat de Suport d’Atenció a les Violències i les Víctimes, de psicopedagogs, d’orientadors, de l’inspector educatiu del centre, que “s’hi ha instal·lat físicament per coordinar i ordenar tots aquests recursos” o de la nova orientadors psicopedagògica que “acompanyarà l’alumnat i el centre” en el que queda de curs.

“No hem escatimat, com no podia ser menys, en aquests recursos per acompanyar el centre en una situació tan complicada. Com també ho ha anat fent el municipi”, ha afegit.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Viñuales (PSC) es compromet a impulsar polítiques per revertir la soledat

Notícia següent

Sociedad Civil Catalana denuncia pintades intimidatòries

Notícies relacionades