Gironella arrenca dilluns els treballs de consolidació del Pont Vell

La intervenció permetrà eliminar la vegetació i reparar els elements que tenen fissures i forats

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
El Pont Vell de Gironella. CEDIDA

Dilluns vinent arrenquen els treballs de consolidació del Pont Vell de Gironella, una de les estructures més icòniques del municipi. Els treballs, finançats pel Consell Comarcal i l’Ajuntament i que tindran un cost de 37.075,63 euros, consistiran en l’eliminació de la vegetació espontània de les façanes, la retirada del repicat dels rejuntaments de morter de calç que estan en mal estat, així com els elements que presenten fissures i forats. L’obra, que es farà sota la supervisió d’un arqueòleg, inclou un sondeig arqueològic al paviment del carrer amb l’objectiu de determinar la cronologia, l’ús, les reparacions i la fisonomia original del pont.

Durant la intervenció al Pont Vell es retiraran els elements constructius que perillen de caure. Un cop revisat i sanejats tots els que es troben en mal estat, es rejuntaran i repararan amb morter de calç actual.

Amb l’objectiu de donar importància a l’estructura gòtica original, el projecte també preveu fer un refós de morter, d’uns 15 centímetres, entre l’estructura original i els elements sobreposats.