Manresa presenta la nova edició del Carnestoltes Infantil

L’edició d’enguany, la 45a, es planteja totalment normalitzada, amb la possibilitat de portar carrosses i amb un eix temàtic comú per les AMPA i entitats participants

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

A conseqüència de la pandèmia, el 2021 no hi va haver rua de Carnestoltes Infantil, sinó un concert al pati de l’Anònima a càrrec d’Ambauka. El 2022 es va recuperar la rua amb el mateix itinerari que els darrers anys, del passeig de la República a la plaça Font de les Oques, però sense carrosses ni temàtica comuna entorn de la qual les AMPA confeccionen les disfresses.

Enguany el Carnestoltes Infantil se celebrarà el diumenge 19 de febrer. L’elecció de la data respon a la voluntat de no coincidir amb la Fira de l’Aixada (25 i 26 de febrer) ni amb la Transéquia (5 de març). Segons el calendari del 2023 el Carnaval es delimita entre el dijous 16 de febrer i el dimecres 22 de febrer,  ja que la celebració és 40 dies abans del Dijous Sant (el 6 d’abril del 2023).

El Carnestoltes Infantil 2023 arriba a la 45a edició. És, com sempre, una festa adreçada sobretot al públic familiar, amb la disbauxa i la gresca com a elements centrals. La cercavila, organitzada per l’Ajuntament de Manresa i Imagina’t, s’iniciarà a les 11.15 h a la Plana de l’Om i la concentració dels grups inscrits es farà al passeig de la República a les 11 h. El recorregut serà a peu, amb algunes carrosses, la carrossa del Rei i la Reina, batucades, grups de música i altres elements d’atrezzo.

La rua acabarà a la plaça Font de les Oques, on es realitzarà l’espectacle final. Serà aproximadament a partir de les 13 h, amb “Visca la Pepa!” de la companyia bagenca l’Avi Lluís i la Tremenda Banda.

Des del novembre 2022, Lluís Pinyot ha reviscolat  La Tremenda Banda, ara rebatejada com L’Avi Lluís i la Tremenda Banda. Els músics grans de la banda beuen de la força, les ganes i l’espectacular formació musical de les noves incorporacions joves; oferiran un espectacle d’animació caracteritzat per la gresca, la rauxa, la festa, les riallades i la punyeteria. L’acte es clourà amb la salutació del Rei i la Reina Carnestoltes.

L’eix temàtic entorn del qual giraran les comparses inscrites: mars, oceans i contaminació marina, va ser escollit en prepandèmia i s’ha reservat fins a l’actual Carnestoltes 2023, plenament normalitzat.

Normalment, al Carnestoltes hi solen participar entre  fins a unes 20 comparses d’entitats, amb un total d’unes 2.600 persones (3.000 si hi afegim els instrumentistes de les batucades locals i  les persones no inscrites). A l’edició 2022, encara amb certes restriccions (mascareta) hi van participar un total de 12 entitats, 5 grups musicals  i un total de 2.000 persones, entre les inscrites i les que es van afegir a la rua.

Cartell

La regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo, i els representants d’Imagina’t Joan Vilà i Josefina Gonzalez, s’han trobat a la plaça Font de les Oques per fer la fotografia amb el cartell. El disseny és de la jove Laia Jaumandreu que ha il·lustrat tres personatges vestits segons la temàtica d’enguany: un tauró i un gran envàs de plàstic reciclable.

Recorregut de la rua

A les 11.00 h del diumenge 19 de febrer, les comparses inscrites es concentraran al passeig de la República (antic carrer Alfons XII) i, a les 11.15 h, s’iniciarà el recorregut que passa per la Plana de l’Om, el carrer del Born, la plaça Sant Domènec, el primer tram del Passeig Pere III, la plaça de Crist Rei, el carrer Àngel Guimerà i el carrer Carrasco i Formiguera, per arribar a la plaça de la Font de les Oques, on hi haurà la festa final.

En cas de pluja continuada, s’informarà oportunament i se suspendrà l’acte.