Nova exposició a la biblioteca d’Igualada: ‘Riquesa ornitològica de l’Anoia’

L’exposició es pot visitar fins al 3 de març a la tercera planta de la Biblioteca

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

«Riquesa ornitològica de l’Anoia» és el títol de la nova exposició del Punt dels lectors de la Biblioteca, amb imatges captades per la poblatana Mireia Pintado Martos. Aquesta aficionada a les aus i la fotografia vol donar a conèixer així «la riquesa brutal d’ocells que tenim a l’Anoia». Així, a la mostra s’hi poden veure amb tot luxe de detalls ocells de tota la comarca: Calaf, Rubió, Capellades, la Pobla o Vilanova del Camí. És en aquest municipi on cal aturar la mirada, ja que «el parc fluvial de Vilanova i el Bosc de ribera que l’envolta és especial per als ocells migradors», explica.

Amb aquesta exposició Mireia Pintado Martos vol contribuir al coneixement dels nostres ocells i la sensibilització mediambiental per tal que la gent tingui més cura i respecte cap a la natura. Explica, en aquest sentit, que no es pot donar menjar als ànecs del riu, perquè es crea un desequilibri en el mateix ecosistema que pot fer proliferar la presència de rates. A la Mireia l’afició pels ocells li ve del seu avi, recorda, i la fotografia «sempre m’ha agradat perquè et permet quedar-te un moment i que no se t’oblidi».

Al llarg dels anys s’ha anat formant en els dos camps i actualment forma part de l’Associació Fotogràfica de la Pobla i impulsa el web www.birdingicaro.com per viure la natura «d’una manera diferent».

L’exposició es pot visitar fins al 3 de març a la tercera planta de la Biblioteca.