Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

Berga celebrarà la Fira de Maig apostant per la promoció de l’economia local

Avatar photo

L’inici del mes de maig és sinònim de fira a Berga. Enguany, l’Ajuntament de Berga recuperarà la celebració d’una de les mostres més emblemàtiques i antigues de la capital berguedana: la Fira de Maig. L’edició de 2020 va ser suspesa a causa de la pandèmia de la Covid-19, però aquest any es planteja una fira que aposta pel producte de proximitat, l’anomenat producte de quilòmetre zero (km 0). L’increment del consum de productes locals ha estat una de les tendències a l’alça arran de la situació de crisi actual. Els beneficis derivats de la compra als productors i comerços locals són clars en l’àmbit econòmic, social, territorial i mediambiental.

I és que la promoció de l’economia local també està relacionada amb un canvi d’hàbits basat en un consum més responsable i just, així com també més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Per tot això, la fira d’enguany se centrarà en la promoció de l’economia de proximitat. La Fira de Maig es farà el cap de setmana de l’1 i el 2 de maig i adoptarà canvis en el format i la distribució de l’espai per tal de celebrar-la amb seguretat.

Algunes de les mesures més destacades seran l’increment de la distància entre expositors, el tancament perimetral del recinte firal, el control d’aforament i l’aplicació de les mesures d’higiene.

Una aposta per la realització d’esdeveniments

La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, ha recordat que “la voluntat de l'ajuntament és celebrar tots els esdeveniments que sigui possible per anar recuperant la normalitat prèvia a la situació que estem vivint”. També ha destacat l’esforç que suposa realitzar esdeveniments en temps de pandèmia. Rifà ha explicat que “no és senzill organitzar qualsevol acte perquè implica implementar molts canvis, haver d’estar pendent de la normativa canviant i això suposa més esforç, temps, despesa i incertesa”. Pel que fa a la presentació de la fira, la regidora de Promoció Econòmica ha reconegut que “ens ha costat poder dir si faríem fira perquè no sabíem en quin moment hi arribaríem, tenint en compte l’impacte sanitari que podia tenir la Setmana Santa.

Tot això ens fa ser més curosos i haver d’estar a l’expectativa de les modificacions que es puguin produir amb les restriccions”. Rifà ha comentat que “fer fires també és apostar per la dinamització dels sectors econòmics locals perquè es contracta i participa gent del territori i això també és una manera de fomentar que segueixin actius i que no perdem empreses ni productors pel camí”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El confinament comarcal acabarà el 26 d’abril

Notícia següent

Reus Promoció impulsa el Nou Pla de Màrqueting Turístic per a la ciutat de Reus

Notícies relacionades