Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

“Badant Igualada”, la nova exposició del pintor Toni Guix

Avatar photo

La Sala d’Igualada, sala municipal d’exposicions inaugurarà dilluns 21 d’agost a les 7 de la tarda, l’exposició de l’artista igualadí Toni Guix, “Badant Igualada”, en el marc de les activitats de la Festa Major.

Després d’exposar nombroses vegades a la capital anoienca amb imatges i paisatges forans, aquesta vegada l’autor ha volgut centrar gran part de la temàtica del seu darrer treball en Igualada i les seves foranies, alhora que reivindicar una forma d’observar l’entorn a partir del títol de l’exposició: “A part que badar és una paraula bonica catalana de les que es van perdent (quina llàstima), vol dir per mi abstreure’s en allò que mires -reflexiona-, a diferència de mirar, que és veure sense embadalir-s’hi” -conclou.

La mostra de Guix es dividirà en tres seccions: una de paisatges sota el nom d’“Entorns igualadins” -pintats a l’oli-, una selecció de quadres que expliquen “La Igualada d’abans i ara” -en plomí- i una extensa secció d’imatges que sota el títol “Badant Igualada” -aquarel·les-, donen nom a l’exposició.

Com explica el pintor igualadí “Cada tècnica és la que he trobat més adequada per una secció o l’altra. Crec que les aquarel·les donen aquella nota de color al racó dibuixat més ràpidament. En canvi, el dibuix a ploma em permet explicar amb més pausa i definició aquell indret, en aquesta ocasió, ja en la memòria de molts i la pintura a l’oli té la força del pinzell i el color per explicar els sentiments que veus en aquell moment a la natura” –detalla Guix.

L’artista igualadí porta gairebé tota la seva vida pintant: “sempre m’ha servit per passar-m’ho bé amb una tècnica o altra” i recorda que si primer va ser el dibuix, més tard, ja “en serio” -explica-, va practicar el dibuix fet amb canya i tinta xinesa. Amb els concursos de pintura ràpida es va passar a la pintura a l’oli i la seva constant dedicació li permet en l’actualitat escollir una tècnica o l’altra, segons el resultat que desitja aconseguir i el moment que viu.

El pintor igualadí confessa que de llocs per badar i perdre’s contemplant Igualada “durant molts anys, abans de la remodelació, no m’hagués mogut del Rec”, si bé aquests darrers temps, com a racó preferit, “potser per veïnatge”, l’atrau captar els paisatges urbans i els moments socials que s’esdevenen al voltant de la plaça de l’Ajuntament. Amb tot, si li preguntes sobre algun racó que no deixaria de pintar mai, Guix respon que “és difícil de dir, perquè sempre pots trobar allò en què badar d’Igualada”. Sembla doncs, que per al pintor igualadí badar es troba en la manera pròpia que tenim d’observar allò que ens envolta.

L’exposició sobre Igualada a través dels ulls de Toni Guix s’inaugurarà el dilluns 21 d’agost a les 7 de la tarda i es podrà veure fins al 17 de setembre a La Sala, sala municipal d’exposicions.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 × 4 =

Notícia anterior

Itinerari guiat entre vinyes a Vilafranca del Penedès

Notícia següent

VÍDEO: Animalistes destrossen el vehicle d’un caçador a Catalunya

Notícies relacionades