Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Bacardit (Junts) vol portar estudiants universitaris al Centre Històric de Manresa

Avatar photo

L’alcaldable de Junts per Manresa, Ramon Bacardit, treballarà, si és escollit alcalde, per portar estudiants universitaris al Centre Històric de Manresa

“Hem de revitalitzar i rejovenir el centre històric. Vull portar la universitat també  al bell mig del Barri Antic, vull que gent jove hi vingui a viure”, ha assegurat. “Si  som capaços de fer això es generarà una onada de transformació al barri que  multiplica”. 

La recuperació del Barri Antic ha de comptar amb l’activació de diferents fronts alhora,  “no ho pot fer tot l’Ajuntament, ni per recursos econòmics ni per humans” argumenta Bacardit, i portar gent jove al barri, com ara estudiants universitaris, és  un element de transformació que activa la regeneració urbana: més activitat,  més comerç, més rehabilitació d’habitatges.  

 

Bacardit es proposa seure i estudiar amb la FUB (Fundació Universitària del Bages) la  implantació d’algun equipament universitari al bell mig del Barri Antic com ara la ubicació d’algun grau que es prevegi de nova creació en el futur. A més, Bacardit es  mostra determinat en promoure la vinguda d’estudiants: “promourem una nova  residència d’estudiants al cor del barri, a l’ala sud de l’Alberg del Carme perquè  els joves tinguin un espai assequible on viure en el mateix veïnat”, recalca. 

L’alcaldable també ha mostrat la voluntat de traslladar l’Escola Oficial d’Idiomes al  centre de la ciutat, “hem d’activar els edificis buits que tenim al Centre Històric, per la  qual cosa sol·licitarem a la Generalitat reubicar l’EOI al centre del Barri antic, en algun  dels edificis que ara no tenen cap ús. En aquest sentit, farem un pla d’activació dels  equipaments en desús del Centre Històric per tal de recuperar-los amb usos viables  com el de l’EOI (Casa Amigant) i es proposarà als propietaris d’edificis estratègics la  seva activació per a la revitalització urbana (Casa Llissach, Antiga Cambra Comerç,  Convent de les Caputxines, Ateneu de les Piques, etc…)”.

 

Pla de xoc per rehabilitar el Centre Històric 

“Al Centre històric li cal més llum, més claror, per fer-lo més habitable i visitable. El  barri ha de recuperar l’autoestima i la confiança, ha de fer goig i ha de lluir. Hem de  posar el Centre Històric de moda! Si perdem el Centre de la ciutat perdrem el nord”, ha  destacat Bacardit. 

Per això, Bacardit ha marcat com una de les peces clau del canvi a la ciutat la  regeneració urgent del Centre històric de Manresa. “Aprovarem el Pla Integral  de Revitalització del Centre Històric”. 

Així, el programa candidat, a més, a més de la proposta de portar la universitat al  centre de la ciutat, també aporta múltiples accions d’àmbit sectorial per al Barri  Antic: “dotarem la regidoria del Centre Històric amb equip tècnic propi especialitzat,  amb capacitat executiva, i amb atribucions per atorgar llicències i impulsar la  regeneració urbana dins de l’àmbit i recuperarem FORUM com una agència de  desenvolupament urbà”.  

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Obertes les inscripcions al Casal d’Estiu Adaptat de Reus

Notícia següent

Candela (PSC): “Estic capacitada per ser la 1a alcaldessa de Terrassa”

Notícies relacionades