Afectacions de mobilitat per la celebració del Carnestoltes Infantil a Manresa

La cercavila, organitzada per l’Ajuntament de Manresa i Imagina’t, s’iniciarà a les 11.15 h a la Plana de l’Om

Tot és a punt per a la celebració aquest diumenge, 13 de març al matí, del “Carnestoltes Infantil 2022”. Amb motiu d’aquest esdeveniment les afectacions a la mobilitat seran les següents:

A partir de les 11 h, es tallarà el trànsit al passeig de la República per a la concentració de les comparses i es faran talls de trànsit puntuals durant el recorregut de la rua: Passeig de la República, Plana de l’Om, carrer del Born, plaça Sant Domènec, Muralla Sant Domènec, 1r tram de Passeig Pere III, carrer Guimerà (prolongació) i carrer Carrasco i Formiguera – Plaça Font de les Oques.

Amb motiu de la Festa Final i un cop arribi la rua a la plaça Font de les Oques, es tallarà al trànsit de vehicles el carrer Carrasco i Formiguera, entre el carrer Guimerà i el carrer Ginjoler. Aquest tall de trànsit es mantindrà fins a la finalització dels treballs de neteja del vial. Amb motiu d’aquest acte es prohibirà l’estacionament de l’àmbit esmentat.

El Carnestoltes Infantil, que aquest any arribarà a la 44a edició, serà com sempre una festa adreçada sobretot al públic familiar, amb la disbauxa i la gresca com a elements centrals. La cercavila, organitzada per l’Ajuntament de Manresa i Imagina’t, s’iniciarà a els 11.15 h a la Plana de l’Om. El recorregut serà a peu, sense carrosses, excepte la del Rei i de la Reina.

La rua acabarà a la plaça Font de les Oques, on es recuperarà l’espectacle final. Serà aproximadament a partir de les 12.30 h, amb “Que Peti la Plaça!” de la companyia lleidatana Xip Xap. Es tracta d’un espectacle de música i animació, adaptat a la situació covid actual, i amb dinàmiques que no impliquin la barreja entre grups bombolla diversos. L’acte es clourà amb la salutació del Rei i la Reina Carnestoltes.

La indeterminació que hi havia a la tardor del 2021 sobre les possibilitats de fer actes massius de cultura popular ha fet que enguany l’organització hagi optat per deixar que la temàtica sigui lliure. Habitualment, a la tardor és quan es comença a treballar amb les comparses en relació amb l’eix temàtic escollit a priori per les Ampa.

Mesures de seguretat i salut pública

Es recomana circular amb grups bombolla/familiars.

Circulació a peu, sense carrosses ni cap altra mena de vehicle rodat, excepte la carrossa del Rei i la Reina.

Ús de mascareta per a infants a partir de 6 anys, ja que es tracta d’un acte multitudinari.

Les persones participants, sota la seva responsabilitat, cal que vetllin per la separació entre comparses/grups bombolla i segueixin les indicacions de les persones de l’organització.

Les persones no inscrites s’han d’afegir al final de la rua. En cas de pluja continuada, s’informarà oportunament i se suspendrà l’acte.

Entitats col·laboradores

L’organització és a càrrec de l’Ajuntament de Manresa i Imagina’t (entitat que enguany celebra el seu 45è aniversari) i hi col·laboren les Ampa de la ciutat, Lolita Rovira Estudi de Maquillatge, La Gresca, els Geganters de Manresa, La Disfressa, i Carme Fusté Perruquers.