Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

7a edició de la First Lego League a Igualada

Avatar photo
Es tracta d’un programa educatiu basat en robòtica LEGO per a joves de 10 a 16 anys

El proper 2 de març torna la First Lego League al Campus Universitari  Igualada-UdL. Serà la setena edició d’aquesta competició educativa i formativa  de robòtica a Igualada, on més de 20 equips d’escoles i instituts de Catalunya  participaran dels diferents reptes que es plantegen als joves d’entre 10 i 16  anys. 

Patrícia Illa, regidora d’Infància, ha posat en valor aquesta competició que ha emmarcat com un projecte més dins la voluntat del govern de fomentar les vocacions STEM (ciència, tecnologia, matemàtiques i enginyeria) entre els més  joves, especialment entre les noies. Illa ha explicat que “sabem que a través del  joc es poden desenvolupar eines tant importants per a la formació dels infants i  joves com la programació, el pensament crític o la resolució de problemes. De  fet, l’objectiu del programa és oferir al participant un entorn de treball motivador  que impulsi l’interès per descobrir i per experimentar altres formes  d’aprenentatge donant valor a la ciència i la tecnologia com a eines  indispensables”. Per acabar, Illa ha animat als joves a descobrir aquest  certamen i a participar-hi amb l’escola com un repte per resoldre en equip per  descobrir la ciència. 

Els reptes que la competició planteja a l’equip són diversos: dissenyar i  construir un robot capaç de resoldre diverses missions en una taula.  Desenvolupar un Projecte d’Innovació que identifiqui i resolgui un problema del  món real dins la temàtica del desafiament anual 

En aquest sentit, el paper de la universitat ha estat clau en aquesta fita, gràcies  a l’aposta pels estudis de l’àmbit de les enginyeries i tecnologia del campus  d’Igualada de la UdL. Sergio Sayago, responsable de la competició de la UdL  s’ha mostrat molt satisfet amb l’evolució de la competició aquests anys. Per la  cita d’enguany s’han ocupat totes les places de grups participants amb una alta  participació d’Igualada i la comarca amb 5 grups d’Igualada, 1 d’Òdena i altres  de Badalona, Sant Feliu, Sant Sadurní d’Anoia o Abrera.

La lliga de Lego és una de les múltiples iniciatives que ha fet que l’Ajuntament d’Igualada lideri un projecte europeu junt amb d’altres nou partners per  fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre els infants i joves, per  augmentar l’estudi i l’ocupació de noies en àmbits laborals cada cop més  demandats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Ematsa excel·leix en digitalització i transparència

Notícia següent

‘Vocational Workshop’ el nou programa de Sant Joan Despí

Notícies relacionades