Dijous, 4 de juliol de 2024
És notícia

El Centre Cívic Nord ha acollit la 1a Fira de Salut d’Igualada

Avatar photo
La fira ha servit per visibilitzar i donar a conèixer els recursos i les activitats de promoció de la salut implicant el teixit associatiu d’Igualada

El Centre Cívic Nord ha acollit la primera edició de la Fira de Salut d’Igualada, un esdeveniment que ha volgut ser una finestra i un altaveu per difondre les activitats en l’àmbit de la salut i del benestar que es promouen des del teixit associatiu de la ciutat alhora que s’han donat a conèixer les actuacions  comunitàries de promoció de la salut que existeixen i es realitzen a Igualada. La fira ha estat organitzada pel Departament de Salut de l’Ajuntament d’Igualada conjuntament amb els professionals sanitaris del CAP Igualada Nord  del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) i del CAP Igualada Urbà de l’ICS  Catalunya Central.

La fira ha consistit en una matinal, farcida d’activitats i tallers, de deu del matí fins a les dues del migdia. Durant tot el matí l’exterior del Centre Cívic Nord ha acollit una desena d’estands informatius i d’entitats on s’hi ha pogut trobar  informació sobre els serveis que s’ofereixen a la ciutat. Hi ha hagut, per exemple, un espai dedicat a la salut juvenil i un altre, ubicat al punt lila, on s’han explorat les desigualtats en l’àmbit de la salut entre homes i dones.  

Les entitats han tingut també un paper important a la fira organitzant diverses activitats i tallers i promocionant les activitats que realitzen en pro de la salut com ara diverses xerrades, tallers i activitats. Alguns dels temes que han format part d’aquestes propostes han estat les addicions, la celiaquia, el benestar emocional, l’exercici físic, l’alimentació o demostracions pràctiques de Suport Vital Bàsic i DEA

La fira ha servit, també, per difondre el concepte de “prescripció social”, cada  vegada més professionals de la salut recomanen fer activitats en comunitat  com una eina terapèutica que ofereix una alternativa a la medicalització dels  malestars de la vida quotidiana. Aquesta eina s’anomena “Prescripció social” i  és el mecanisme pel qual un professional de la salut i un pacient identifiquen,  plegats, uns “actius” de salut, és a dir, una activitat social per a millorar la seva  salut i benestar. 

S’ha demostrat que fer activitats en societat i relacionar-se millora l’estat  d’ànim, la qualitat de vida, i disminueix els símptomes de persones amb ansietat i estats de depressió lleu o moderada, i de persones amb sentiment de soledat o aïllament social. S’ha observat que, a més, augmenta l’autoestima,  l’autoeficàcia i millora la confiança i l’estat d’ànim. És per això que la Fira de  Salut aplegarà tot un seguit de serveis, entitats i associacions sense ànim de lucre que més directament o indirecta són promotores de salut.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tarragona Impulsa presenta un programa de digitalització adreçat als petits emprenedors

Notícia següent

Constantí realitza tasques de tractament fitosanitari a l’arbrat viari

Notícies relacionades