Francesc Miró, candidat del PSC a l’alcaldia d’Amposta: “Vull liderar un govern que cregui amb els ciutadans i que arribi a acords amb la resta de grups polítics”

  temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts
  Francesc Miró, candidat del PSC a l’alcaldia d’Amposta.

  Expliqui’ns una mica els motius que porten a Francesc Miró a tornar a encapçalar la llista del PSC a Amposta per a les municipals 2019.

  Sempre he considerat que la política és una vocació. Penso que el principal objectiu és preocupar-te i solucionar les necessitats de les persones de la teva ciutat, perquè al fi i al cap, sóc un ciutadà més que gràcies a que la gent m’ha fet confiança tinc a l’abast més eines i recursos per afavorir el benestar de les persones que ho necessiten.

  L’experiència ha demostrat que a Amposta els govern amb majoria absoluta,  abans amb CiU i ara amb ERC, no senten bé. Durant aquests 4 anys he estat regidor aportant més de 65 propostes en benefici de la ciutadania que el govern d’Adam Tomàs no ha volgut aprofitar, tot i aprovar-les, i que ara tinc l’ocasió de fer-les realitat, perquè tinc un projecte per Amposta que va més enllà de gestionar el dia a dia, un projecte basat en la sostenibilitat i les energies renovables.

  Que és fer política per a vostè? 

  Fer realitat els anhels i il·lusions de la gent, ocupant-me de tot allò que preocupa als ampostins i ampostines per millorar el seu dia a dia en la ciutat on vivim. És treballar en benefici dels ciutadans, posant-me a la pell de l’altre i conèixer de primera mà les seves necessitats i les seves inquietuds. S’ha de tenir una visió més amplia de tot lo que ens envolta, i estant a  peu de carrer és la millor manera de fer política, sent part implicada de tota la ciutadania.

  Com ho aplicaria si fora escollit alcalde a les pròximes eleccions?

  Treballant en equip, parlant amb el ciutadà, preguntant i escoltant,  perquè vull fer un govern adequat a tots els ciutadans, sense excepcions. No deixant a ningú abandonat a la seua sort, perquè els problemes de la gent, són els meus problemes. Quan es governa amb principis i no al servei d’interessos particulars s’obtenen resultats extraordinaris.

  Amposta necessita un lideratge territorial, s’han de traçar unes línies directrius i saber on es vol arribar, per poder avançar s’han de determinar uns objectius clars on no hi hagi espai per la improvisació. Per això, a diferencia dels altres candidats a l’alcaldia, la candidatura que encapçalo té una proposta ambiciosa de ciutat per donar un sentit de futur a l’acció del govern, amb capacitat de treball per ser capaços d’arribar tant lluny com ens proposem.

  Quines són les mancances que detecteu actualment al municipi i com les resoldríeu?

  No hi ha hagut un salt qualitatiu, ni canvi significatiu en cap dels àmbits que afecten directament als ciutadans. Amposta continua estant bruta, poc il·luminada, amb talls freqüents de llum propis dels segle passat, i no ho dic sols jo, sinó també la Defensora del Ciutadà en el seu informe anual.

  La falta de nous llocs de treball estable juntament amb l’atenció sociosanitari i l’habitatge són les principals preocupacions dels ciutadans.

  Lamentablement durant aquests 4 anys, Adam Tomàs no ha sabut fer d’Amposta un pol d’atracció per atraure noves empreses, no ha tingut un projecte de ciutat lligat al món empresarial,  convertint a Amposta solament en una ciutat festiva.

  Vull atraure noves empreses a la ciutat i crear nous llocs de treball estables basats en les energies renovables per ser capdavanters al territori, que siguin el motor d’atracció d’empreses auxiliars per tenir un gran teixit empresarial, al mateix temps que ajudarà a consolidar les empreses ampostines existents. Així com la creació d’una empresa municipal per comercialitzar energia elèctrica renovable, que sigui barata per les butxaques de la gent.

  L’alcalde no ha sabut gestionar l’Hospital Comarcal deixant marxar als especialistes per manca d’oportunitats. Així mateix, les llistes d’espera per ser atesos augmenten dia a dia en detriment de la qualitat assistencial, i les urgències estan totalment col·lapsades. Per això, el PSC millorarem els serveis de l’hospital amb més especialistes  i dotarem de dentista i podòleg gratuït.

  La manca d’habitatges de lloguer també es una preocupació que resoldrem amb ajudes per a poder rehabilitar habitatges en desús per poder llogar-los amb preus taxats i assequibles que garanteixin al propietari el seu cobrament.

  Quines són les seves prioritats pel municipi?

  Una ciutat per viure,  feta per la gent i per a la gent. Una ciutat on tothom tinguem cabuda, líder en qualitat de vida i en oportunitats laborals.

  Vull una ciutat sostenible, que respecti el medi ambient. Una ciutat amb accessibilitat universal que tothom pugui desplaçar-se. Una ciutat on el transport públic sigui gratuït. Amb uns serveis sanitaris excel·lents.

  S’han de crear llocs de treball estables, ajudar a la petita empresa i cuidar dels autònoms i emprenedors.

  Rebaixaré els impostos per alleugerar l’economia del ciutadà. Tothom patim un IBI desmesurat, per l’afany recaptador de l’actual govern que no li sap posar fi. Més de 35.000€ diaris paguem en impostos a l’ajuntament, tot un despropòsit! Reiteradament, amb els números a la mà li demostrem a l’alcalde que es pot rebaixar l’IBI, i no ho fa. Nosaltres ho farem possible perquè és possible.

  Si hagués de resumir la seva candidatura en 3 valors, quins serien?

  Honestedat, per damunt dels interessos  particulars i partidistes. Implicació, per atendre i ser útils  a la ciutadania. Transversalitat, perquè expressem els diferents àmbits de la societat.

  Com preveu que afectarà la situació del país a les eleccions de maig?

  A diferencia d’Adam Tomàs que sols vol guanyar a Amposta per ampliar la base independentista a Catalunya, nosaltres treballarem pel conjunt respectant la pluralitat de tots els ciutadans La gent està preocupada per la situació que està vivint el país, perquè el govern de la Generalitat no governa, sols es preocupa pel Procés, sense atendre les prioritats dels ciutadans i aquesta inacció, arrossega als governs municipals del seu  mateix color polític, com és el cas d’Amposta.

  Sobre futurs pactes de govern, una reflexió. 

  Jo vull liderar un govern que cregui amb els ciutadans, un govern que arribi a acords amb la resta de grups polítics,  un govern basat en el consens sempre que tingui com a prioritat els interessos de les persones, que posi per davant el benestar de la gent i que respecte la pluralitat de tots els ciutadans per damunt de l’independentisme.