Viladecans celebra aquest diumenge la festa dels 20 anys de l’Atrium

Avatar photo

L’aniversari inclourà un concert del grup Los Niños Jesús, amb Jordi Évole, a més d’una exposició, activitats esportives, lleure familiar, un espai gastronòmic, una sessió de la DJ Marian i focs d’artifici

Viladecans està celebrant al llarg de 2023 els 20 anys del seu equipament cultural i esportiu estrella, Atrium Viladecans. Aquest diumenge, 26 de març, davant del mateix complex, entre les 10.30 i les 21 hores, tindrà lloc l’acte central de l’aniversari: una gran festa popular. Els ciutadans i ciutadanes podran gaudir d’una exposició sobre el 20è aniversari, sessions de body pump i de DJ, activitats familiars, espai gastronòmic, un concert de Los Niños Jesús amb el periodista Jordi Évole, un i un final de festa amb focs d’artifici.

La festa vol celebrar vint anys d’un model singular de convivència cultural i esportiu, que ha esdevingut un èxit social per a la ciutat. Els inicis d’Atrium Viladecans es remunten al 2003, quan l’Ajuntament va obrir un equipament innovador, que unia la cultura i l’esport i que, sobretot pel que fa a l’àmbit teatral, es presentava com un recurs d’interès comarcal i català.

Sobre les activitats de celebració hi haurà, a les 10.30 hores, una sessió de body pump al carrer, amb inscripció presencial a la pròpia instal·lació. A la tarda, la diversió començarà a les 17 hores amb activitats familiars, un espai gastronòmic i una sessió musical de la DJ Marian. A les 19.30 hores, l’acte central serrà l’actuació de Los Niños Jesús, amb Jordi Évole al capdavant d’aquest grup de versions.

El periodista va començar la seva carrera televisiva a Viladecans, el 1998, com a redactor de Viladecans Televisió. Es dona la circumstància que ell va presentar la cerimònia d’inauguració d’Atrium. Vint anys després, Évole torna a l’equipament i a Viladecans, una ciutat que, en paraules de l’alcalde Carles Ruiz, “el recorda amb orgull”.

La jornada es tancarà la celebració amb un piromusical. Abans, però, si les persones que vulguin assistir a la festa s’inscriuen a [email protected], l’organització els convidarà a berenar. Tota la informació de la celebració a: www.atriumviladecans.com.

Atrium Viladecans, un equipament model

Atrium Viladecans es va plantejar com a un nou concepte en l’oferta de serveis a la ciutadania, ja que, en una mateixa instal·lació, s’aglutinaven l’esport i la cultura creant un espai amb unes particularitats i una personalitat pròpia. La seva posada en marxa al 2003 va suposar un moment fonamental en la transformació que Viladecans ha emprès les últimes dècades. Un canvi cap a una ciutat moderna i orientada al benestar de la ciutadania, que té en Atrium un dels seus estàndards.

L´edifici, que ocupa una superfície de 31.000 m2 dels quals 14.000 m2 estan edificats, va ser dissenyat per l´equip d´arquitectes de Josep Maria Gil i Esteve Bonell, responsables d´altres projectes com el Velòdrom d´Horta o les darreres reformes a l´Hospital de Sant Pau, i respon a aquesta concepció diferent. Es tracta d’una estructura diàfana, on prevalen les línies rectes i la facilitat per a la circulació dels usuaris, un fet fonamental per a una instal·lació que rep una mitjana diària d’aproximadament 1.000 persones.

La instal·lació, a més dels seus continguts de serveis, també diferencia estèticament la part esportiva i la destinada a les arts escèniques, amb un tractament en materials i en concepció adequat a l’oferta i que manté la filosofia de modernitat i comoditat per a les persones usuàries. En aquest sentit, un dels aspectes més singulars de l’àrea d’arts escèniques és l’exposició permanent de deu murals creats expressament per l’artista Joan Pere Viladecans per al vestíbul de l’Auditori.

Les dues grans àrees de la instal·lació són la dedicada als esports i l’adreçada a les arts escèniques. La zona esportiva consta de dues piscines, un poliesportiu, sales d’activitat física, zona termal i solàrium. Dona servei a persones abonades a les activitats físiques, cursetistes, col·lectius educatius, col·lectius en risc d’exclusió social i entitats esportives de la ciutat.

Pel que fa la zona d’arts escèniques, consta de dos espais: l’Auditori i la Sala Petita. L´Auditori compta amb una capacitat de 828 butaques, i el seu espai escenotècnic, amb 25 m d’altura, 23 m d’amplada i 18 m de fons, és equiparable a teatres o auditoris com el Gran Teatre del Liceu, el Teatre Nacional de Catalunya o l’Auditori Kursaal de Sant Sebastià. En aquest espai es pot programar qualsevol tipus de muntatge, de petit, mitjà o gran format i gèneres des de teatre a dansa, passant per espectacles musicals de tota mena –entre els quals, òpera, ja que compta amb fossat per a orquestra.

Respecte a la Sala Petita, compta amb diferents aforaments, gràcies a la seva polivalència, ja que permet la ubicació de l’escenari a qualsevol lloc de la sala, oferint la possibilitat de programar obres amb formats singulars. La seva programació es basa en una filosofia més heterogènia, amb espectacles de teatre alternatiu, infantil, monologuistes, dansa contemporània i, fins i tot, circ.

Des de l’inici de la programació estable a Atrium Viladecans s’han fet gairebé 1.800 representacions, de 1.510 espectacles, amb gairebé mig milió d’assistents. A més, durant tot l’any, els espais s’obren per a col·lectius educatius, amb una programació específica per a alumnat d’infantil a batxillerat, que garanteix que tot l’alumnat de la ciutat passi com a mínim una vegada per Atrium per accedir a l’experiència artística tant des del pati de butaques com des de l’escenari en alguna de les activitats que es fan en col·laboració amb els centres educatius.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El pare que va penjar el seu bebè va publicar un darrer post aterridor a Instagram

Notícia següent

Abigail Garrido remarca el compromís en l’ampliació de l’Institut Montgròs

Notícies relacionades