Vila-seca en Comú aposta per sensibilitzar prevenir, informar, i educar davant l’alcohol

  Els Comuns presenten un paquet d’al·legacions per incorporar mesures socials a l’Ordenança Reguladora del Consum de Begudes Alcohòliques

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha presentat un paquet d’al·legacions per incorporar mesures de caire social a l’Ordenança Reguladora del Consum Indegut de Begudes Alcohòliques en Espais Públics del Municipi de Vila-seca, aprovada provisionalment en el passat ple municipal. Igualment, també han anunciat que en el proper ple defensaran una moció per adherir el municipi del Tarragonès al projecte Ciudades en Red “Menores ni un Gota” de la Federación Española de Bebidas Espirituosas (FEBE).

  Els Comuns asseguren que, si bé era necessària la creació d’una ordenança per regular el consum indegut d’alcohol als espais públics, consideren imprescindible afegir mesures de sensibilització, informació, educació i prevenció que permetin ampliar el focus en la lluita contra l’alcoholisme i que vagi més enllà de mesures exclusivament punitives. Entre d’altres coses proposen realitzar activitats d’informació i prevenció dirigides tant als menors, com a les famílies, per dotar-les d’eines per enfrontar-se a un possible consum precoç de begudes alcohòliques per part dels seus fills.

  En aquesta direcció, per exemple, proposen que l’Ajuntament signi l’acta d’adhesió al projecte Ciudades en Red «Menores ni una Gota», una iniciativa promoguda per la Federación Española de Bebidas Espirituosas (FEBE), que pretén aconseguir el suport de tot tipus de institucions públiques i privades per impulsar accions destinades a la prevenció del consum d’alcohol per part dels menors d’edat. D’aquesta manera, Vila-seca es convertiria en un dels consistoris que han mostrat el seu compromís amb aquesta iniciativa, passant a integrar una xarxa que compta ja amb més de 120 ajuntaments i institucions.

  L’aprovació d’aquesta iniciativa permetria el desenvolupament de diferents activitats per a la prevenció del consum d’alcohol en menors al seu municipi com ara:

  ● Promoure accions amb l’Hostaleria / Distribució sota el lema “Jo no venc alcohol a menors”. Per a això FEBE facilitarà uns distintius per als locals, que clarament indiquin que al seu local no es ven alcohol a menors.
  ● Donar difusió als materials elaborats per a pares amb l’objectiu d’eradicar el consum per part dels menors. FEBE facilitarà la guia per a pares “Perquè els menors no han de beure alcohol”, material destinat a les famílies facilitant eines per al diàleg entorn al consum d’alcohol.
  ● Donar difusió de les activitats d’informació i prevenció a més de promoure activitats d’oci responsable.