Vila de Gràcia guanya un nou espai per a gent jove

El districte ha iniciat els tràmits per cedir el local municipal del carrer Nil i Fabra a l’Associació Joves de Gràcia

El districte de Gràcia ha acordat la cessió del local municipal situat al carrer Nil i Fabra número 17 a l’Associació Joves de Gràcia perquè sigui utilitzat com a espai per a gent jove. Aquest acord s’ha concretat després que el col·lectiu s’hagi constituït com a associació i hagi presentat el seu projecte com a entitat juvenil del barri al districte.

Aquest acord és fruit del diàleg iniciat ara fa un any i mig entre el districte i el Casal Popular 3 Lliris. D’aquesta manera, tot reforçant els seus valors i l’arrelament a la Vila de Gràcia, l’Associació Joves de Gràcia es dota dels elements necessaris per garantir la projecció cap al futur, un projecte de retorn social que reforça el moviment juvenil gracienc de forma autogestionada i obert a tothom.

Aquest local, propietat del Patronat Municipal de l’Habitatge, havia acollit anteriorment una comissaria del Cos Nacional de Policia. Quan aquest va traslladar-se de dependències, l’espai va quedar buit i sense ús determinat fins a la seva ocupació per part del Casal Popular Tres Lliris, al novembre de 2016.

La reivindicació històrica dels col·lectius de joves de comptar amb un equipament juvenil a Vila de Gràcia, i la manca d’altres espais a l’entorn per a dur a terme aquesta activitat, va fer que el districte iniciés un procés de diàleg amb aquest col·lectiu.

L’acord definitiu es produeix amb l’objectiu que l’entitat pugui gestionar aquest espai i que al mateix temps, estigui al servei de tot el barri, i obert a tots els veïns i veïnes que en vulguin fer ús. El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha explicat que “des d’un inici, el districte va reconèixer l’objectiu comú de disposar d’un casal de joves a Gràcia, i per això creiem que és una bona notícia”, ha afegit Badia. En aquest sentit, ha recordat que el districte aposta per un ús del local “integrador i no excloent, que sumi i enriqueixi el nostre teixit juvenil, veïnal i social”.