Veïns del Raval reclamen una reunió amb Colau i un operatiu especial de seguretat

  Lamenten el silenci de la Generalitat sobre els 'narcopisos'

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Els veïns dels carrers Roig i Picalquers així com l’Associació de Veïns Illa Robadors han reclamat aquest dijous a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, i al portaveu dels Mossos, Albert Oliva, que vinguin al barri del Raval i es reuneixin amb ells per abordar la proliferació dels ‘narcopisos’. Entre les mesures que demanen figura un operatiu especial de seguretat al Raval, especialment a altes hores de la nit, quan s’estan produint “molts delictes i un increment de la violència visible”. També volen una actuació més contundent dels Mossos “més enllà de detenir per demanar la documentació i després deixar-los anar”. Els veïns han aprofitat per lamentar el silenci de la Generalitat al respecte després de més de dos mesos de queixes veïnals.
  En un comunicat, han lamentat que en tres mesos encara no s’hagi aprovat cap ordenança o llei per combatre aquest fenomen, i han demanat a l’Ajuntament i a les autoritats policials que responguin amb més rapidesa quan els veïns denuncien ocupacions de pisos per traficar amb drogues, per poder així desallotjar l’immoble abans. Volen més recursos per incrementar dotacions policials i preventives de salut..

  Aquest col·lectiu també ha instat el consistori a agilitzar el cens immobiliari al màxim, i així poder denunciar els ‘narcopisos’ detectats. Així mateix, vol que es facin públiques les sancions que es posaran als propietaris de pisos buits, entitats financeres i fons d’inversió en molts casos.

  En matèria de salut pública, els veïns també demanen que s’apliqui ja el Pla de tractament i prevenció de drogues 2017-2020, així com saber la data definitiva d’obertura de la Sala Baluard per a drogodependents. Així mateix, insten a incrementar el paper dels educadors de carrer.

  Com ja van apuntar fa uns dies, alerten que des de fa uns mesos algunes persones i grups de veïns han insinuat que podrien contractar persones violentes per expulsar els traficants de droga, unes actituds que titllen “d’il·legals i abusives”.