Valents es presenta com la garantia per evitar el “desgovern” de Ricomà

El seu candidat a l'alcaldia de Tarragona, Robert Hernández, creu que són l'únic partit que pot representar el petit empresari constitucionalista

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Valents irromp a la política municipal tarragonina amb l’objectiu de donar la sorpresa i despertar una ciutat que consideren “adormida”. El seu candidat a l’alcaldia, Robert Hernández, ha assegurat en un esmorzar amb periodistes que són l’alternativa al “desgovern” actual i a la manca d’oposició. A més, també ha destacat que representen una “política nova i sincera” que coneix els problemes de la ciutadania de primera mà i aspira a fer una “gestió més eficient dels diners públics”.

En qüestions més concretes, Robert Hernández ha parlat de la col·laboració publicoprivada, la neteja, la seguretat o el turisme. Pel que fa a la brutícia dels carrers, Valents planteja una iniciativa basada en la ciutat d’Oviedo, on existeix una brigada d’intervenció ràpida. L’alcaldable vol fugir de la “fal·làcia” que afirma que la ciutat “està bruta perquè l’embruten” i anima a deixar de posar traves a uns treballadors que “fan el que poden i més”. D’altra banda, també aposta per la contractació d’empreses externes per realitzar les licitacions més importants i evitar la situació actual del contracte de neteja.

El candidat de Valents ha posat molt d’èmfasi en la necessitat “d’ajudar els empresaris i els treballadors que no tenen línies de busos per anar a la feina i ningú se’n preocupa”. És crític amb el fet que Tarragona sigui “la capital d’Espanya amb menys inversió dels fons Next Generation” i assegura que anirà a on toqui per reclamar les inversions necessàries a la ciutat. A més, relata que no els tremolarà la mà a l’hora buscar també inversió privada per tirar endavant projectes aturats com la Tabacalera o el Banc d’Espanya.

Lligat amb l’atracció d’inversions, Robert Hernández assenyala dues grans deficiències per aconseguir un turisme diferent: “no és normal que el 50% del temps el Palau Firal estigui tancat i ens faltin places hoteleres perquè no n’hem volgut desenvolupar en els espais que tenim disponibles”. Finalment, apunta que la seguretat és un “prime” de la seva candidatura i demana “càmeres instal·lades amb major coherència”, “casernes de la Guàrdia Urbana més deslocalitzades”, “una integració amb els mossos” i que es posi solució al fet que el 50% del cos de la Guàrdia Urbana es dediqui a tasques administratives.

Pactes per a governar

Robert Hernández es va afiliar al PSC poc després que Pau Ricomà assumís l’alcaldia, però aquest any va decidir encapçalar la candidatura de Valents a Tarragona. Segons explica, no va dubtar a fer aquest pas perquè considera que Valents és l’única formació que representa algú com ell (“de barri i petit empresari”) i el constitucionalisme. Al mateix temps, considera que el seu anterior partit ha mostrat ambigüitat respecte dels partits independentistes. De fet, només col·loca com a línia vermella per a governar aquests partits independentistes perquè “no torni a haver-hi uns pactes en què algú posa la bandera per davant dels ciutadans”. Sobre VOX, creu que es troba “en un extrem sense travessar la línia vermella”, però el descarta per formar govern.

Amb relació a coalicions preelectorals, la líder del partit i candidata per Barcelona, Eva Parera, ha buscat aliar-se amb altres “forces constitucionalistes” sense gaire sort fins al moment. Tot i això, a Tarragona Robert Hernández remarca que es consideren un partit “prou estructurat i amb il·lusió per disputar-li l’alcaldia a qualsevol” i descarta explorar aquests pactes abans de les eleccions.