Unes 800 persones es manifesten davant la Subdelegació del Govern a Lleida “contra la repressió, per l’autodeterminació i pels drets socials”

    Sota el lema “tombem el règim”, denuncien la “politització del Tribunal Constitucional” en el marc de la jornada de mobilitzacions del 21D

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Unes 800 persones s’han concentrat davant la Subdelegació del Govern a Lleida, convocades per una trentena d’entitats independentistes en el marc de les mobilitzacions del 21 de desembre, “contra la repressió, per l’autodeterminació i pels drets socials”. Sota lema “tombem el règim”, els manifestants han exigit l’alliberament dels líders sobiranistes presos, el retorn dels exiliats i han increpat als Mossos d’Esquadra.

    Membres de les entitats convocants també han llegit un manifest en el qual defensen el dret a l’autodeterminació de Catalunya i denuncien “la politització del Tribunal Constitucional”, tot afirmant que, “lluny de garantir els drets i llibertats, bloqueja els recursos dels presos democràticament escollits”. Al llarg de la manifestació s’han sentit proclames de “independència” i “llibertat presos polítics”, així com diversos retrets als Mossos d’Esquadra com “no us mereixeu la senyera que porteu”.

    Després que la concentració quedés desconvocada, unes 300 persones s’han quedat davant l’edifici de la Subdelegació, envoltat i protegit per un fort dispositiu policial i per multitud de tanques de seguretat. Llavors, diversos assistents han llençat bengales i ous als agents, els quals també han estat increpats al crit de “canya contra Espanya”, ”contra el feixisme, ni un pas enrere” o aquest edifici serà una biblioteca”.