Un grup de 45 joves escoltes pinten quatre pisos de la Mariola amb el projecte de cooperació La Murga

    Els treballs s’han fet aquesta setmana en els habitatges i una escala d’una comunitat de veïns, conjuntament amb les famílies beneficiàries que es troben en situació de vulnerabilitat

    Un grup de 45 joves procedents de diferents agrupaments escoltes de Catalunya han participat aquesta setmana en el projecte La Murga, que enguany ha consistit en pintar quatre habitatges i una escala d’una comunitat de veïns al barri de la Mariola de Lleida. Els treballs s’han fet conjuntament amb les famílies beneficiàries, que es troben en situació de vulnerabilitat.

    Els i les joves han compartit avui amb els professionals dels Serveis Socials un espai de reflexió en què han exposat les seves inquietuds i experiències sobre la intervenció que han portat a terme.

    La Paeria, a través de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones, col·labora des de l’any 2012 amb Escoltes Catalans en el projecte de “La Murga, pel dret a un habitatge digne” amb l’objectiu de dignificar l’habitatge de persones en risc d’exclusió social que es troben en seguiment per part del Equips de Serveis Socials de l’Ajuntament. A més, pretén sensibilitzar als joves escoltes al voltant de la situació de vulnerabilitat de persones de la ciutat per conscienciar-los i aconseguir la participació activa en la societat, en l’entorn proper.

    La Regidoria coopera en projectes d’Escoltes Catalans, una entitat que promociona l’associacionisme educatiu, l’educació en valors, la participació d’infants i joves en la transformació i millora de la societat. Aquests i altres aspectes contribueixen a la construcció d’un món més just en el qual tothom hi tingui cabuda. Escoltes Catalans aporten un recurs d’intervenció idoni per treballar amb els agents locals i establir les complicitats necessàries per actuar de forma coordinada en el territori.