Un centenar de treballadors de Santa Tecla tallen la Rambla Vella

    Reclamen millores laborals i salarials, sobretot els sobre carregaments de treball per falta de personal qualificat

    Un centenar de treballadors de la Xarxa Sant Pau i Santa Tecla han tallat el trànsit a la Rambla Vella de Tarragona durant mitja hora (d’11:15 a 11.45 h) per reivindicar millores laborals i salarials. El personal mèdic s’ha plantat justament davant de l’Hospital Santa Tecla per fer escoltar la seva veu amb una pancarta on es podia llegir “Ja n’hi ha prou! I a nosaltres, qui ens defensa? La sanitat és de tots”. El personal mèdic ha assegurat: “Seguirem mobilitzant-nos, però no només a Tarragona sinó en l’àmbit de tota Catalunya”. La principal queixa dels treballadors és la manca de personal, que provoca que hi hagi sobre carregaments de treball i que no es pugui oferir un servei adient a la ciutadania.

    Els treballadors es queixen de tindre els sous congelats des de l’any 2008 i reduïts des del 2010 com al personal públic, encara que ells pertanyen a la sanitat concertada donant un servei públic a Tarragona. Els treballadors es queixen que se’ls consideri del sector públic quan hi ha retallades en sou o en plantilla; però no quan el Govern pensa a retornar els diners als treballadors públics, a ells se’ls nega aquest retorn. “No volem llençar pedres als nostres companys funcionaris, però vull recalcar en què se’ns escolti perquè treballem igual i que se’ns apliquin les millores que hem de tindre”, han destacat els treballadors.

    Aturades a les Àrees Bàsiques de Salut
    Els treballadors de l’atenció primària de la Xarxa Santa Tecla fa mesos, des de principis de juny, que surten davant dels seus centres mèdics cada divendres a les 12 h per demanar una millora de les seves condicions laborals i salarials; es realitza una aturada de 5 minuts en la que llegeixen un manifest. Amb les aturades, el Comitè d’Empresa d’Atenció Primària de la Xarxa Sanitària Santa Tecla espera que ajudin a “conscienciar a la població de la situació precària dels sanitaris”.