Un ampli programa d’activitats per celebrar 30 anys de vida del Museu del Ferrocarril

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge del Museu del Ferrocarril de Catalunya. Cedida

  Enguany el Museu commemora el 30è aniversari de la seva creació en un moment de canvii ha fet una amplia programació per compartir aquest moment engrescador. Les obres que s’han realitzat i les previstes impulsen la modernització del conjunt i l’increment d’espais expositius en 3.000 m2, el que ha suposat un pas definitiu en la seva consolidació, visibilitat i reconeixement.

  L’equipament patrimonial ha previst per al 2020 la recuperació complerta de la Nau del Pont-Grua i la unió amb la Gran Nau, així com el desenvolupament del projecte museogràfic o el concurs d’idees arquitectònic per cobrir la part descoberta de la Rotonda i protegir els vehicles que es troben a l’exterior. Elcicle d’activitatss’allargarà durant tot l’any. De tal manera que, cada mes es realitzin actes especials per a aconseguir una amplia participació de la ciutadaniaen aquesta celebració.

  El Museu ha mantingut a l’alça el número de visitants que ha suposatun creixement del 18% respecte al 2018 amb quasi 37.000 visitants i es confia en continuar aquest creixement al 2020. Les activitats programades pel 30 aniversari amb la col·laboració de l’ajuntament i de la resta d’equipaments municipals, la modernització del conjunt, la periòdica posada en funcionament de diferents vehicles històrics, les actuacions als espais rehabilitats, les noves activitats per a persones amb necessitats diverses, el renovat programa educatiu o la represa de les exposicions temporals, són alguns dels fruits dels darrers anys de treball.

  Entre els projectes més destacables trobem: l’inici del de Les arts catalanes i la literatura al ferrocarril, amb la col·laboració de Jordi Font-Agustí; el projecte DonaRAIL; elnou catàleg del Museu i la col·laboració en un llibre de l’origen de la xarxa de rodalies de Barcelona; la presentació d’accions inclusives i socials del Museu i de la renovada oferta educativa; l’exposició temporal a l’estiu, “Propera parada: Art estació”; la musealització del Funicular de Vallvidrera per part del mNACTEC; la incorporació d’una maqueta a escala real del darrer Talgo d’alta velocitat i d’una màquina llevaneus; o la renovació de l’espai infantil, El Racó del Víctor”.