El Trueta busca joves que vulguin participar en l’assaig clínic de la vacuna d’Hipra

  Els i les joves que vulguin participar en l'assaig han d’haver rebut dues dosis de Comirnaty (Pfizer) com a mínim fa 6 mesos

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  L’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta està buscant joves d’entre 12 i 17 anys, ambdues edats incloses, per participar en un assaig clínic sobre la vacuna contra la COVID-19 de la farmacèutica biotecnològica HIPRA.

  L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) va  autoritzar fa uns dies la realització d’aquest assaig clínic, que té per objectiu estudiar si la dosi de reforç de la vacuna d’HIPRA és segura en adolescents, d’entre 12 i 17 anys, que anteriorment han estat vacunats amb 2 dosis de Comirnaty (Pfizer) i confirmar si aquesta dosi de reforç augmenta la resposta immunitària (les defenses) contra la COVID-19.

  Per fer-ho, s’estudiarà si és ben tolerada i si és capaç de reactivar una resposta immunitària, és a dir, si la vacuna és capaç d’incrementar l’activitat del sistema immunitari davant del virus i quant de temps dura el seu efecte.

  S’avaluarà la seguretat de tots els participants, però la resposta immunitària només s’avaluarà en aquelles persones que no hagin passat prèviament la COVID-19.