Trenta persones rehabilitaran 50 façanes del Centre Històric de Balaguer amb un pla d’ocupació

  Els treballs començaran aquest dimarts 18 d'abril

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Trenta persones que fins ara estaven a l’atur rehabilitaran 50 façanes del Centre Històric de Balaguer a través d’un nou pla d’ocupació que començarà aquest dimarts 18 d’abril. D’aquesta manera l’ajuntament de la capital de la Noguera executarà una nova fase de millora i rehabilitació de façanes al nucli antic de la ciutat des del programa ‘Treball als barris’. Des de l’any 2012 se n’hauran rehabilitat 366 sumant les del nou pla d’ocupació d’enguany. Està previst que els treballs acabin d’aquí a sis mesos.

  El projecte donarà feina a 30 persones que s’han seleccionat entre 120 aspirants. Es tracta d’oficials de pintura, de paleta i peons. El cost de l’actuació és de 313.500 euros i està subvencionat per l’Ajuntament de Balaguer i el Servei d’Ocupació de Catalunya, que es farà càrrec del sou dels treballadors. L’Ajuntament posarà la maquinària i els mitjans tècnics, amb un cost aproximat de 90.000 euros i la propietat de l’edifici assumirà els costos del material, uns 40.000 euros.

  Les actuacions aquest cop es faran als carrers Sant Josep i Teixidors. Una altra de les vies on es preveuen rehabilitar façanes és el carrer Botera alhora que també es preveuen acabar els treballs pendents en fases anteriors, per exemple, al carrer del Miracle, del Barrinou o al carrer Major.

  Segons l’Ajuntament de Balaguer, l’objectiu del programa és restaurar les façanes del centre històric sota la direcció dels tècnics municipals que vetllen per una correcta execució dels treballs que es duen a terme, com ara sanejar els paraments de les façanes i reparar-los amb el tipus de morter adient, treure tots els elements i instal·lacions obsoletes, col·locar canals i baixants i pintar amb els colors més adients a la zona.