Traslladats a Israel deu voltors de Vallcalent per ser alliberats al Pròxim Orient

  El Centre de Fauna de Vallcalent col·labora amb l’Autoritat Israeliana de Parcs i Natura en el programa de reintroducció d’aquesta espècie al sud-est europeu

  Deu voltors recuperats a centres de fauna de la Generalitat han deixat avui les instal·lacions del Centre de Fauna de Vallcalent (Segrià) per ser traslladats a Israel, amb l’objectiu de ser alliberats en aquest país. L’actuació forma part del programa de reintroducció d’aquesta espècie al Pròxim Orient, dins de l’acord que manté la Generalitat amb  l’Autoritat Israeliana de Parcs i Natura (INPA) des del 2015.
  Aquest país del Pròxim Orient ha registrat una davallada significativa de la població de voltors en les darreres dècades i per evitar-ne l’extinció va posar en marxa un programa per importar exemplars d’Europa. En total, comptant els d’avui, Catalunya ha cedit fins al moment 84 voltors a Israel, que s’han alliberat per augmentar les poblacions del sud-est europeu i enriquir la variabilitat genètica. Una de les parelles cedides ja ha aconseguit la primera reproducció en estat salvatge en aquesta àrea.

   

  Aclimatació prèvia
  Els deu exemplars de Vallcalent han estat traslladats en avió fins a Israel, on es quedaran uns mesos a una gàbia d’aclimatació, per tal que s’adaptin al nou entorn. Es preveu que s’alliberin al desert del Nègueb en els propers mesos.
  La reintroducció d’exemplars pot beneficiar també les poblacions d’aquests carronyaires als Balcans i de tot el sud-est europeu, des d’on els exemplars més joves migren a Israel durant la temporada d’hivern.