Tortosa tindrà nou embarcador al setembre

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    La Generalitat de Catalunya inicia les obres de remodelació de l’embarcador de la ciutat. L’objectiu és promocionar els esports nàutics com el caiac i les canoes, i el turisme, ja que el moll permetrà que els ciutadans d’altres poblacions puguin deixar la barca amarada i quedar-se a la ciutat. “Des de l’ajuntament hem fet una aposta important pel riu com un dels nostres atractius turístics més importants i el fet que avui pugui començar aquesta obra ens fa molt contents” apunta l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

    El projecte que té un pressupost de 101.000 euros ha iniciat les obres amb retràs com a conseqüència dels alts cabals del riu Ebre.  “És una obra delicada que només se pot fer quan el riu està molt baix perquè la fem dintre l’aigua i també fem tota la rampa de varada nova”, explica el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez.

    Els treballs consistiran en fer un embarcador nou, alçant-lo 30cm, fer una línia d’atracament nova, remodelar la rampa de varada,  instal·lar enllumenat públic i connectar el moll al passeig fluvial per tal que la gent baixi passejant. Se preveu que aquestes accions tindran una durada de dos mesos i des de l’ajuntament i el departament de Ports, confien en què la segona setmana de setembre l’embarcador ja estigui integrat a la ciutat.

    Just després de finalitzar aquestes obres, des del departament de Ports i de l’Institut de desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, s’iniciaran unes altres per tal de fer un dragatge i treure la petita illa de sediments que s’ha creat al riu, a l’altura del nou moll.