Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

El TGN Bàsquet fa el millor partit de la temporada però no pot vèncer el CBF Cerdanyola (57-59)

Avatar photo

«És una derrota amb regust de victòria», comentava una persona al pavelló del Sagrat Cor en acabar el matx.

«És una derrota amb regust de victòria», comentava una persona al pavelló del Sagrat Cor en acabar el matx. Potser es podria considerar molt agosarat valorar tan meritòriament la que suposa la quarta desfeta de la temporada del TGN Bàsquet en sis partits, tercera a casa, però el cert és que el matx d’ahir al vespre va ser d’aquells que fan afició. Les noies que entrena Albert del Rey van fer una gran actuació davant d’un rival molt potent, un dels principals candidats a ascendir a Lliga Femenina 2 aquesta campanya.

El TGN Bàsquet va ser, per primera vegada aquest curs, completament reconeixible, jugant amb els trets característics d’un equip que ha mantingut la categoria dos anys seguits a còpia de caràcter, treball i una intensitat que desborda els seus rivals, habitualment més forts físicament i amb jugadores de molt talent. Ahir no va ser l’excepció. El CBF Cerdanyola va presentar un conjunt imponent que, però, va haver de suar la cansalada per endur-se un triomf molt treballat. El principal argument —però no l’únic— de les visitants va ser el concurs de la seva jugadora amb el dorsal 40: Clara Solé. Jugant en la posició de quatre, Solé va ser un malson i va acabar anotant 24 punts (14 al descans) en un recital de cistelles de tot tipus però, sobretot, en una demostració de força sota el cèrcol. Clara Solé va evidenciar que és una jugadora superlativa, decisiva en aquesta lliga. No només va anotar, sinó que va defensar com cap altra de les seves companyes, arribant sempre a temps a la primera ajuda, rebotejant i bloquejant. Durant molts minuts, ho va fer tot al CBF Cerdanyola, que es va mantenir viu davant la rauxa de les locals gràcies a ella. Una jugadora dura de debò, en el sentit positiu del concepte. Un luxe per al seu equip.

Un partit sense treva

El partit corresponia a la jornada 2 del campionat i s’havia ajornat. Les visitants van sortir molt fortes, amb una cistella només començar i un 0-4 de seguida. Amb tot, el TGN Bàsquet no es va deixar anar sinó que va començar a creure en ell mateix arran d’un triple de Romeu al cap de sis minuts de joc i que posava el 6-9 al marcador. Els triples van ser protagonistes en el bàndol lila, una assignatura que sovint queda pendent. Les visitants van desaprofitar una antiesportiva a favor seu —es van xiular tres en tot el partit, totes ben assenyalades— i aleshores va començar a aparèixer April Watson. La nord-americana del TGN Bàsquet va trobar el seu espai a la zona davant d’un rival que feia poques ajudes al pal baix i que es refiava del potencial de les seves pivots per aturar-la. En aquest context, Watson es va trobar còmoda. Amb un moviment de peus molt ràpid d’esquena al cèrcol i pujant la pilota amb força, la pivot ianqui lila va ser imparable. De fet, Watson va anotar 12 punts en els dos primers quarts, acabant amb una valoració de 20.

A mesura que passaven els minuts el TGN Bàsquet es trobava més i més còmode. En atac, la pilota es movia amb velocitat i això permetia trobar la nord-americana dins la pintura (12-15 al final del primer quart). Però Watson no va ser l’única protagonista del partit pel bàndol local. Laia López va certificar la millor actuació personal de fa mesos amb un esperit de sacrifici enorme. Estadístiques a banda (11 punts i 16 de valoració), López va aportar la força que calia contra un rival amb molta envergadura, i el seu concurs va ser clau per entendre el bon partit del seu equip. Hi va haver moments realment bons de tot el grup, com en el segon quart, en què el TGN Bàsquet es va posar per davant (26-23 a 4:25 del descans). El CBF Cerdanyola, però, es va refer  i amb un final molt sòlid, va arribar al descans amb avantatge (30-34).

L’inici del tercer quart va ser fulgurant per les locals. Una cistella de Romeu i dos triples seguits de Laura Vilamajor van forçar  l’entrenadora visitant a demanar temps mort. Desconcert a les files del Cerdanyola que quan va tornar a la pista va perdre una pilota i va rebre un nou punt de tir lliure de Laura Pascual (39-34, 7:42 pel final del 3Q). Aleshores va tornar a aparèixer Solé, omnipresent, amb sis punts seguits per capgirar el resultat. L’entrenadora del CBF Cerdanyola ho va tenir clar en el temps mort: en atac feia sortir de la zona a la pivot que defensava Watson i Solé es quedava al pal baix contra una defensora més petita. En aquest sentit, la feina d’Ona Fort o Vadillo va ser molt meritòria, però el talent i la força de la visitant eren enormes. A més, el Cerdanyola va clavar un triple i semblava que l’allau de joc del TGN Bàsquet quedava enterrat (39-43), i més quan les visitants anotaven un altre triple (43-48). Les liles, però, no van perdre la fe i, tot i arribar al final del període 6 punts per sota (44-50) encara no havien dit la seva última paraula.

La dinàmica, però, era favorable al Cerdanyola, que va obrir una escletxa important només començar l’últim període: 46-55, després d’un altre triple. Els tirs exteriors no permetien el TGN Bàsquet tancar com volia la zona però aleshores, Solé va anar a la banqueta a descansar. Sense la seva referent i jugadora més inspirada, les visitants van perdre clarividència i el conjunt lila, sense deixar de treballar, va retallar diferències (53-57 a 2:01 del final). A partir d’aquí, molta defensa per les dues bandes i un final d’infart. El matx podria haver caigut del costat de les locals, però els hi va faltar temps per culminar una actuació que hauria estat excel·lent.