Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

El TGN Bàsquet confirma les bones sensacions amb un triomf de prestigi a la pista de la JET (48-51)

Avatar photo

Es veia venir i ha arribat. El sènior femení A del TGN Bàsquet ha aconseguit una victòria de prestigi a una de les pistes més difícils del bàsquet català, la de la Joventut Esportiva Terrassa (JET). El conjunt lila reivindica d’aquesta manera les bones sensacions dels últims dies tot i perdre contra l’Almeda i el CBF Cerdanyola. En aquells partits, especialment en l’últim, jugat al Sagrat Cor abans-d’ahir en un matx que va ser ajornat i corresponent a la jornada 2, es va poder veure la millor versió del TGN Bàsquet, que s’apropa molt al que sempre ha estat aquest equip: intensitat, concentració i lluita.

En el matx d’aquesta tarda no ha faltat res d’això i, en un gran treball col·lectiu —totes les jugadores han anotat, per exemple—, l’equip tarragoní ha sumat un triomf vital. L’inici ha estat molt bo perquè, gràcies a una gran defensa, especialment en les línies de passada, el TGN Bàsquet ha obert una important escletxa en el resultat situant un sorprenent 4-18 després de 8 minuts de joc del primer període. Les liles podien córrer, tot i tenir problemes per tancar el rebot defensiu, i això ha permès anotar cistelles en contraatac. Amb tot, la vida no és de color de rosa i la JET, de la mà de la seva principal amenaça ofensiva, la nord-americana Bishop, ha marcat un parcial de 18-2 en 8 minuts que ha deixat el marcador en 22-20 a quatre minuts del descans. El TGN Bàsquet ha patit la intensitat defensiva local, que pressionava després de cada cistella i les visitants utilitzaven molta energia a superar aquesta pressió i després es quedaven sense massa idees per acabar l’atac. Amb tot, el TGN Bàsquet no s’ha enfonsat i ha pogut arribar a la mitja part per davant, 25-27.

El tercer període ha estat de màxima igualtat, amb pocs punts de diferència, tot i que les tarragonines han dut la batuta excepte en dues ocasions, quan la JET ha aconseguit empatar a 27 primer i a 31 després. L’anotació arribava en comptagotes producte de defenses molt intenses pels dos equips.

Els últims deu minuts han estat molt emocionants. El TGN Bàsquet ha fet un parcial de 0-9 del minut 2 al 5 d’aquest quart que semblava que li atorgaria el triomf. La defensa ha estat novament la principal arma de les tarragonines però Bishop ha clavat un triple que ha ajustat el resultat 41-46. La resposta de les visitants ha estat ràpida i una cistella de Watson ha refredat els ànims de les locals. Quan faltava 1:19 pel final, el resultat era de 42-49 i semblava que tot estava dat i beneït, però no. La JET ha sortit molt forta del temps mort del seu tècnic i ha anotat una cistella de seguida. El TGN Bàsquet ha fallat el seu atac i la resposta de les locals ha estat un triple: 47-49 i 36 segons per jugar. El conjunt lila no ha anotat i les locals, en la jugada posterior, han pogut empatar amb dos tirs lliures però només n’han anotat un. El rebot ha estat per a les tarragonines i Núria Vilamajor ha estat víctima de falta personal i havia de llençar dos tirs lliures a falta de 8 segons. A la petita de les germanes Vilamajor no li ha tremolat el canell i ha anotat els dos tirs (48-51). En la jugada final, la JET ha buscat el triple, però Anna Garcia, sublim, ha ficat un tap a la tiradora local i ha impedit  la pròrroga.