Terrassa s’adhereix a la Setmana Sense Soroll amb un programa d’activitats online

Avatar photo

S’impartiran del 26 d’abril al 2 de maig, amb el lema “Stop Soroll!”

La Setmana Sense Soroll se celebra del 26 d’abril al 2 de maig amb l’objectiu de promoure iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica. L’Ajuntament de Terrassa s’hi adhereix participant en un programa d’activitats dirigides a la ciutadania i a la comunitat escolar, que han estat promogudes des del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, en col·laboració amb l‘Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Amb aquesta actuació, Terrassa contribueix a donar visibilitat a les eines de gestió i de control que ajuden a millorar la qualitat acústica del nostre entorn.

El lema d’enguany és “Stop Soroll”, ja que es tracta d’un agent contaminant que afecta a la salut i a la qualitat de vida de les persones i és un dels factors que influeixen en el deteriorament de la qualitat ambiental del territori. El programa conté un total de sis activitats (seminaris en línia, un flash mob, una acció per fotografiar el silenci…), que es pot consultar a la web de Medi Ambient de l’Ajuntament de Terrassa www.terrassa.cat/mediambient. La difusió de les activitats es farà per les xarxes socials de Medi Ambient: Instagram (@terrassamediambient), Twitter (@trsreciclabe) i Facebook (@Terrassareciclable).

Pla de Reducció del Soroll

A principis de l’any 2017 es va implantar a la ciutat la xarxa de vigilància del soroll, que actualment compta amb 10 punts de control, situats en llocs estratègics, que ajuden a tenir una informació detallada de l’evolució del nivell sonor ambiental de la ciutat.

L’any 2018, es va aprovar l’actual Ordenança Reguladora del Soroll i les Vibracions, que és el marc regulador per prevenir, corregir i sancionar les actuacions en matèria de contaminació acústica.

Cap a una mobilitat sostenible

Un dels objectius del Programa de Govern 2019-23 és impulsar aquesta transició cap a un model de ciutat més sostenible i saludable en el marc de la Revolució Verda. Els vehicles de mobilitat personal contribueixen a disminuir els nivells de contaminació (acústica i atmosfèrica), a realitzar la transició cap a una economia baixa en carboni i a facilitar la intermodalitat amb altres serveis públics de transport urbans o metropolitans (tren, autobús, metro…).

Per contribuir a una mobilitat sostenible que ajudi a minimitzar els efectes de la contaminació acústica, l’Ajuntament ofereix la gratuïtat en l’impost de matriculació per a les persones propietàries de vehicles elèctrics i de baixes emissions, així com també bonificacions de l’impost de vehicles de tracció mecànica.

Per als que tenen l’etiqueta “0” de la Direcció General de Trànsit (DGT), la bonificació és del 75%, amb una subvenció del 25% restant, i pels que tenen l’“ECO” la bonificació és del 50%. Aquests vehicles també es beneficien d’una reducció de la tarifa en les zones d’estacionament limitat (Zona Blava), que és del 90% per als que tenen l’etiqueta “0” i del 50% pels que tenen l’“ECO». En aquest cas, les bonificacions s’han d’obtenir des de l’App Blinkay, disponible per a Adroid i IOS. L’Ajuntament també disposa de punts de recàrrega als aparcaments municipals de la plaça del Progrés (4) i al carrer de Sant Leopold (3). I també n’hi ha a l’aparcament del complex funarari municipal (2).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El conjunt de Sallarès i Deu acollirà un nou pol de formació amb les escoles de Restauració i de Flequeria i un centre per a la transició digital

Notícia següent

Visita guiada a l’exposició sobre Francesc Layret, al Museu d’Història, el dia que es clou la mostra

Notícies relacionades