Tàrrega suprimirà l’estacionament de vehicles a la plaça Major

    Eliminació de les places d’aparcament a excepció de les destinades a persones amb discapacitat i zona de càrrega i descàrrega

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    L’Ajuntament de Tàrrega prohibirà l’estacionament de vehicles a la plaça Major de la ciutat. Tot i que el trànsit rodat hi podrà continuar circulant, l’emblemàtic indret del nucli antic tindrà ús majoritàriament per a vianants i els vehicles no hi podran aparcar a excepció dels de càrrega i descàrrega comercial i altres usos puntuals. La mesura comportarà la supressió dels 11 llocs existents d’estacionament de zona blava així com de les 3 places municipals reservades davant la Casa Consistorial. Les noves mesures de mobilitat es començaran a aplicar tan bon punt finalitzi la reforma del carrer Urgell, una de les principals vies d’accés a la plaça Major. Val a dir que des de l’inici de les esmentades obres el passat mes de gener la plaça Major és tancada al trànsit, circumstància que ha servit de prova pilot per avaluar la supressió dels aparcaments.

    El projecte mantindrà senyalitzades zones de càrrega i descàrrega (màxim 10 minuts) i dues places destinades a persones amb discapacitat, estacionaments ja existents en l’actualitat. Tot i això, aquests llocs canviaran d’ubicació i es concentraran en el segment situat entre els carrers Agoders i Les Piques. El trasllat possibilitarà una entrada més diàfana per als vianants que accedeixin a la plaça Major des del carrer de Carme. També s’incorporarà més mobiliari urbà com bancs i jardineres. Al mateix temps, els contenidors de brossa es desplaçaran fins al carrer Capellans, on s’habilitarà una illa verda. Això contribuirà a tenir més endreçada la plaça Major.

    Durant les ultimes setmanes el consistori ha recollit propostes de veïns i comerços del centre històric, als quals se’ls exposà ahir a la nit el projecte de mobilitat en una reunió celebrada a la Casa Consistorial. L’Equip de Govern argumentà que aquestes noves mesures potenciaran els usos per a vianants en benefici de l’activitat comercial a la zona. Tanmateix, s’impulsaran acords amb els propietaris dels 5 locals comercials buits de la plaça Major per reobrir els aparadors amb usos culturals, educatius i de promoció de la ciutat. Aquest fet propiciarà un major atractiu de l’espai, en el qual també es millorarà la il·luminació. D’altra banda, la plaça Major continuarà albergant el mercat setmanal dels dilluns. L’eliminació dels aparcaments a la plaça Major suposa el pas previ a la futura remodelació urbanística de tot l’espai, projecte sense data fixada.