Tàrrega inicia el repartiment a domicili de les mascaretes per a infants i adolescents

  La Xarxa de Voluntariat distribuirà aquest material d’autoprotecció confeccionat pel grup de cosidores

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Tàrrega inicia avui dissabte el repartiment als domicilis de les mascaretes confeccionades per a infants i adolescents. Es facilita així que les famílies disposin d’aquest material d’autoprotecció davant l’anunci que els infants menors de 14 anys podran sortir al carrer a partir de demà diumenge com a mesura de flexibilització del confinament. El grup de cosidores voluntàries creat per Cartaes, Associació Alba i La Soll s’han encarregat de fer les mascaretes amb suport de l’Ajuntament. La tasca continuarà els propers dies fins a cobrir la demanda. El consistori habilità fa uns dies un formulari on-line mitjançant el qual les famílies interessades poden demanar gratuïtament les mascaretes. La crida s’ha saldat amb èxit i s’han rebut de moment 695 sol·licituds demanant un total de 1.108 mascaretes.

  La Regidoria d’Educació s’encarrega de gestionar les dades i preparar els lots. Posteriorment, la Policia Local els lliura a la Xarxa de Voluntariat, que fan la distribució porta a porta. Des del consistori es demana paciència a la ciutadania ja que els treballs de confecció i repartiment de totes les mascaretes sol·licitades es perllongaran durant uns dies. El formulari, a més, continua obert al web municipal. Les mascaretes de mides adaptades per a infants s’han fet de roba estampada amb dibuixos i de tres tipus diferents: de fins a 6 anys, de 7 a 13 anys i majors de 14 anys. S’entreguen dins un sobre que també conté un llistat de recomanacions d’ús.

  L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha agraït una vegada més la col·laboració de la Xarxa de Voluntariat, que “des de l’esclat de la crisi sanitària ens fa costat de forma permanent per ajudar les persones més vulnerables i a la ciutadania en general”. També ha expressat l’agraïment al grup de cosidores, que en el decurs de les darreres setmanes ja han confeccionat amb la col·laboració de l’Ajuntament unes 5.000 mascaretes de talla d’adults, 100 bates i 40 gorros mèdics per a diferents col·lectius com el CAP de Tàrrega, residències, entitats, empreses, persones en situació de risc i població en general.

  Des de demà diumenge, de 9 del matí a 9 del vespre, els infants menors de 14 anys poden sortir de casa a passejar durant una hora diària acompanyats d’un adult fins a 1 km de distància del domicili. La persona adulta (progenitor, amb qui convisquin al domicili o persona a càrrec) podrà acompanyar fins a 3 menors. Durant el passeig s’ha de mantenir una distància interpersonal amb tercers mínima de dos metres. Es recomana dur mascareta i queda prohibit accedir als parcs infantils. Es podran dur les seves pròpies joguines com patinets o pilotes. Els menors de 14 a 17 anys podran realitzar a l’exterior les activitats permeses als majors d’edat com anar a comprar aliments i productes essencials o passejar la mascota.