Del centre de la ciutat al mar en 10 minuts

    La infraestructura l'ha finançat el Port de Tarragona amb 1,7M€

    Tarragona ha inaugurat la passarel·la per vianants que connecta el centre de la ciutat, la Baixada de Toro, amb la platja del Miracle amb menys de 10 minuts. La infraestructura, molt demandada per la ciutadania durant molts anys, fa 300 m de llargada i té una altura de 17 m. El pressupost total de l’obra ha estat d’1,7 milions d’euros que han estat finançats pel Port de Tarragona.

    A l’acte d’inauguració hi han assistit Damià Calvet, conseller de Territori; Teresa Cunillera, delegada del govern espanyol a Catalunya; Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona; i Josep Andreu, president del Port de Tarragona. La primera fase del projecte és la passarel·la del Port i la segona fase serà una remodelació del passeig marítim, “que hauria d’estar enllestida a principis del 2019”, ha expressat Josep Andreu, president del Port de Tarragona.

    La passarel·la és un projecte amb molts anys de preparació. Andreu ha explicat: “La vam demanar al Ministeri perquè ens sentim identificats en el creixement de la ciutat”. A més, ha explicat que el juliol de 2014 va parlar sobre aquesta amb Ana Pastor, a qui ha donat les gràcies per la realitat de la passarel·la. “Fem realitat un somni que han tingut moltes generacions, que des del Balcó puguem arribar a tocar el mar”, ha assegurat Ballesteros. I ha afegit que la infraestructura serà un “abans i un després” per a la ciutat.