Tarragona es bolca per reviure la seva essència històrica amb Tarraco Viva

    Més de 400 activitats en 30 espais diferents per la 19 edició del festival

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    Les dues cultures mediterrànies més grans d’Europa seran les protagonistes de la XIX edició de Tàrraco Viva, la grega i la romana. Enguany, les jornades giraran entorn de la mort del poeta Ovidi i dels 1.900 anys de l’ascens al tron imperial d’Adrià, un personatge històric que brilla per la seva polivalència en àmbits tan diversos com l’agricultura, la política, l’art o la literatura, entre altres.

    Al llarg de dues setmanes, es podrà gaudir de més de 400 activitats en 30 espais culturals diferents de la ciutat. Enguany, el programa presenta nombroses novetats i hi ha un reforç organitzatiu per fer arribar el festival als més joves de la ciutat, de 13 a fins a 20 anys. El director del Festival Tàrraco Viva, Magí Seritjol, justifica aquesta iniciativa: “Ens costa molt arribar a aquest tipus de públic però no hem de renunciar demostra a la gent jove que la història pot ser divertida.”

    En aquesta edició, se celebraran 20 anys de Tàrraco a taula, les jornades gastronòmiques romanes. Les jornades culturals compten amb més de 1000 tarragonins i tarragonines que hi participaran directament, la meitat són voluntaris.

    Amb un pressupost de 335.000 euros, que compta amb el suport de l’Ajuntament  i la Diputació de Tarragona, aconsegueixen mantenir el mateix nombre d’espectadors que els altres anys. Tanmateix, tot i tenir el repte de créixer progressivament, “volem primar en qualitat i no en quantitat” i per aquesta raó el director del festival explica que tots els actes se celebren dins de monuments patrimonials i no al carrer.

    Seritjol apunta que hem d’aprendre d’on venim i apostar més per la cultura: “Invertir en art i en cultura és invertir en futur.” I, posa com a exemple els nostres avantpassats romans i grecs.

    Tarragona bategarà i reviurà l’essència històrica durant dues setmanes per no oblidar d’on venim.