Tarragona es bolca per reviure la seva essència històrica amb Tarraco Viva

  Més de 400 activitats en 30 espais diferents per la 19 edició del festival

  Les dues cultures mediterrànies més grans d’Europa seran les protagonistes de la XIX edició de Tàrraco Viva, la grega i la romana. Enguany, les jornades giraran entorn de la mort del poeta Ovidi i dels 1.900 anys de l’ascens al tron imperial d’Adrià, un personatge històric que brilla per la seva polivalència en àmbits tan diversos com l’agricultura, la política, l’art o la literatura, entre altres.

  Al llarg de dues setmanes, es podrà gaudir de més de 400 activitats en 30 espais culturals diferents de la ciutat. Enguany, el programa presenta nombroses novetats i hi ha un reforç organitzatiu per fer arribar el festival als més joves de la ciutat, de 13 a fins a 20 anys. El director del Festival Tàrraco Viva, Magí Seritjol, justifica aquesta iniciativa: “Ens costa molt arribar a aquest tipus de públic però no hem de renunciar demostra a la gent jove que la història pot ser divertida.”

  En aquesta edició, se celebraran 20 anys de Tàrraco a taula, les jornades gastronòmiques romanes. Les jornades culturals compten amb més de 1000 tarragonins i tarragonines que hi participaran directament, la meitat són voluntaris.

  Amb un pressupost de 335.000 euros, que compta amb el suport de l’Ajuntament  i la Diputació de Tarragona, aconsegueixen mantenir el mateix nombre d’espectadors que els altres anys. Tanmateix, tot i tenir el repte de créixer progressivament, “volem primar en qualitat i no en quantitat” i per aquesta raó el director del festival explica que tots els actes se celebren dins de monuments patrimonials i no al carrer.

  Seritjol apunta que hem d’aprendre d’on venim i apostar més per la cultura: “Invertir en art i en cultura és invertir en futur.” I, posa com a exemple els nostres avantpassats romans i grecs.

  Tarragona bategarà i reviurà l’essència històrica durant dues setmanes per no oblidar d’on venim.