Tarragona 2018 deixa un impacte de 107MEUR a la ciutat

    Només l'Anella Olímpica, s'han creat 975 llocs de treball i gairebé 450 mil hores treballades

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Els Jocs Mediterranis deixen un impacte de 107MEUR a la ciutat i un impacte de 140MEUR al conjunt del territori, segons les dades d’un estudi econòmic realitzat per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Javier Villamayor, conseller Comissionat dels Jocs Mediterranis 2018, ha defensat aquest matí, en un ple monogràfic dedicats als Tarragona 2018, que només per l’Anella Olímpica s’han creat 975 llocs de treball directes i indirectes. 13 de les empreses beneficiaries de les obres dels Jocs Mediterranis eren de Tarragona, 18 del Camp de Tarragona, 22 de Catalunya i 8 de la resta d’Espanya.

    Seguint amb les dades exposades al plenari, els voluntaris dels Tarragona 2018 han rebut més de 2.200 cursos gratuïts de tot tipus dàmbits (protocol i organització, idiomes, primers auxilis…). Veient aquestes dades, Villamyor ha assegurat: “Els Jocs Mediterranis no han fet cap mal a Tarragona”. A això, es sumen les 10.000 notícies que els mitjans de comunicació van recollir sobre l’esdeveniment del maig al juliol de 2018; 5.700 a mitjans nacionals i 4.300 a mitjans locals. Villamayor ha destacat que per aconseguir aquesta notorietat en els mitjans, en el cas de destinar un pressupost especial, serien necessaris 19,5MEUR.

    Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, ha defensat que “Tarragona ha fet història i ha aportat nous elements als Jocs Mediterranis”. El batlle ha assegurat que els Tarragona 2018 “han anat bé en una situació d’enorme dificultat política i econòmica; ens hem ensortit”. Davant el títol del “projecte estrella del PSC” que l’oposició li ha donat a l’esdeveniment, l’alcalde ha destacat que el veritable projecte estrella del PSC “és haver acabat el Mercat Central”.