Tanquen un kebab-pizzeria per mosquits al menjar i greus deficiències d’higiene

  Fa pocs dies s'hi va fer una inspecció i es van trobar múltiples irregularitats

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  La Policia Local de Platja d’Aro (Baix Empordà) ha tancat un kebab-pizzeria que guardava el menjar en condicions higièniques lamentables. Els aliments –sobretot, els precuinats- estaven infestats de mosquits, els congeladors i la nevera eren fora de la cuina i la carn que s’hi guardava es barrejava amb la verdura. A més, quan preparaven el menjar, els cuiners no es posaven guants i tocaven tant diners com aliments sense rentar-se-les. El rosari d’irregularitats però, no s’acaba aquí. El propietari del local, situat a l’avinguda Cavall Bernat, no tenia cap mena de documentació ni d’assegurança. Per això, els agents han precintat el kebab-pizzeria, que aquest estiu ja no podrà tornar a obrir, i ara l’Ajuntament el sancionarà per tots els incompliments. D’altra banda, la Policia Local també ha detingut dos lladres, amb múltiples antecedents, que formen part d’una banda de l’àrea de Barcelona que es dedica a cometre furts a botigues.
  El kebab-pizzeria es troba situat al número 40 de l’avinguda Cavall Bernat. Fa pocs dies s’hi va fer una inspecció i es van trobar múltiples irregularitats. Ja d’entrada, el seu propietari, un paquistanès, no va presentar cap mena de documentació (ni llicència d’obertura ni tampoc pòlissa d’assegurances). Apart, l’establiment tampoc tenia cap extintor, cosa que incomplia la normativa de prevenció d’incendis.

  Però els incompliments més flagrants van arribar en el moment d’inspeccionar les condicions en què es guardava el menjar. Els inspectors van descobrir que els aliments estaven infectats de mosquits (sobretot, aquells precuinats) i que, a dins de les neveres, es barrejava la carn amb la verdura.

  D’altra banda, cap dels qui treballava al kebab-pizzeria no tenia carnet de manipulador d’aliments. A l’hora de cuinar els empleats no es posaven guants i, després de tocar els aliments, remenaven monedes i bitllets sense rentar-se-les.

  Per últim, els congeladors i les neveres es trobaven fora de la cuina i en espais de pas (de fet, una impedia l’accés als lavabos). Arran de tot aquest rosari d’irregularitats, aquest dimarts la Policia Local de Platja d’Aro va precintar el local, que no podrà tornar a obrir fins a resoldre la situació. El kebab-pizzeria romandrà tancat la resta de l’estiu i l’Ajuntament interposarà una multa al seu propietari per totes les deficiències.