Tallers vinculats als ajuts de connexió a Internet i cessió d’equips informàtics de Reactivem Reus

Dins d’aquest projecte, també es posa a disposició de la ciutadania, recursos en línia en l’espai d’aprenentatge digital

Aquesta setmana s’ha iniciat el primer dels tallers d’autonomia digital per a persones beneficiàries de la convocatòria de subvencions de connexió a Internet i cessió d’equipaments informàtics, per impulsar l’autonomia digital, uns ajuts oferts en el marc del Pla de Reactivació Econòmica i Social, Reactivem Reus.

Els tallers d’alfabetització digital es realitzaran a les instal·lacions de Mas Carandell, des del 12 d’abril i fins el 7 de juny, en grups de 10 persones, i en horari de 15:00 a 18:00h de dilluns i dijous. Es preveu que un total de 82 persones de les unitats de convivència beneficiàries de la cessió d’equips i la connexió a internet, es formin mitjançant aquestes accions presencials de 12h cadascuna, de les quals s’oferiran dos nivells bàsics, I i II.

Les finalitats d’aquesta formació són reduir l’escletxa digital de la ciutadania, proporcionar els recursos necessaris a persones que no tenen cap competència TIC mínima, facilitar l’accés als serveis i recursos en línia més quotidians de les Administracions i promoure l’obtenció de l’acreditació ACTIC que és totalment gratuït per persones amb situació d’atur.

Aquesta és una acció conjunta de les regidories d’Empresa i Ocupació, i de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, i compta amb la col·laboració d’empreses de la ciutat que han cedit els equips que ara s’ofereixen a les persones beneficiàries dels ajuts.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, manifesta que “la voluntat del consistori és fer extensius aquests tallers a persones que a banda de no tenir competències TIC, no siguin perceptores d’equips i connexió subvencionats. En aquesta línia, i a partir d’aquesta prova pilot, Mas Carandell iniciarà el proper dilluns, 19 d´abril, una edició específica per aquest altre col·lectiu, que també serà sense cost econòmic per a la ciutadania”. Les persones interessades s’hi poden inscriure a Mas Carandell.

La regidora de participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, afegeix que “les subvencions parteixen de l’experiència municipal en noves tecnologies i administració electrònica per impulsar noves accions de cohesió social, inicialment emmarcades en el Pla de Reactivació Socioeconòmica de Reus, però amb vocació de continuïtat en properes convocatòries per arribar a més gent.”

D’acord a les bases, la concessió de les ajudes ha tingut en compte criteris econòmics i s’ha valorat que la unitat de convivència tingui membres en escolarització obligatòria o en formacions reglades no obligatòries com mòduls de formació, escola d’adults o escola d’idiomes, que cursi graus universitaris, que tingui més de 65 anys i visqui sola, que siguin famílies monoparentals o tinguin un grau discapacitat d’entre el 25 i el 74%.

Els ajuts consisteixen en:

  • La cessió d’un equip informàtic reutilitzat per un ús bàsic d’accés a Internet i d’ús ofimàtic (ordinador, pantalla, teclat i ratolí, tarja WIFI USB, webcam, auriculars, impressora i router mòbil 4G), preparat amb programari lliure.
  • Connexió a Internet per 6 mesos a càrrec de l’Ajuntament de Reus amb un màxim de 10 GB al mes i un router mòbil 4G.

En relació al lliurament dels equips amb connexió, aquest es preveu realitzar un cop  finalitzada la formació, l’assistència a la qual és obligatòria per gaudir-ne en el centre cívic més proper mitjançant cita prèvia.

Dins d’aquest projecte, també es posa a disposició de la ciutadania, recursos en línia en l’espai d’aprenentatge digital per saber relacionar-se amb l’administració de forma electrònica en l’adreça http://www.reus.cat/feselclic