Taller per conèixer l’estat del sòl segons la presència de plantes indicadores

  Vint-i-cinc persones han participat en l’Ecoactivitat per conèixer aquesta metodologia de diagnòstic de sòls a través de les herbes que hi creixen

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Els horts municipals de Rufea van acollir aquest passat dissabte un taller d’Ecoactivitats sobre “plantes indicadores”, que són les herbes que creixen de forma espontània en els camps i que permeten diagnosticar l’estat del sòl on es troben.

  L’activitat va comptar amb la participació de 25 persones, que van poder conèixer aquesta tècnica, que té com a objectiu millorar la gestió de la fertilitat dels sòls a partir de les indicacions que donen la presència de les herbes.

  La primera part del taller va ser teòrica i posteriorment es van identificar les diferents herbes que es troben en els horts i les finques properes i es va fer un diagnòstic ràpid de l’estat dels sòls.

  Per exemple, la presència abundant de “corretjola” indica compactació del sòl i excés de matèria orgànica i nitrogen, mentre que la “grama” indica pèrdua de matèria orgànica i manca d’activitat biològica.

  El taller va ser impartit per Neus Vinyals, de l’Associació ERA (Espais de Recursos per l’Agroecologia) i experta en agricultura ecològica.

  La pròxima Ecoactivitat serà la celebració del Dia Mundial dels Ocells als Aiguamolls de Rufea el 8 d’octubre. La jornada comptarà amb diferents activitats adreçades a tota la família.   Per saber-ne més i inscriure’s a les Ecoactivitats, es pot consultar el web o bé a les xarxes socials de Lleida en Verd.

  Les Ecoactivitats s’emmarquen en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per Fons Next Generation de la Unió Europea. Aquestes subvencions han estat convocades a través de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri de Transició Ecològica, que pretenen fomentar actuacions dirigides a la renaturalització i resiliència de les ciutats, per fer front al canvi climàtic.