S’obren diligències arran d’un informe de la Guàrdia Civil sobre la impremta de Constantí

    Agents de l’Institut Armat continuen registrant els vehicles que surten de l’empresa Indugraf Offset

    La fiscalia de Tarragona ha incoat diligències d’investigació per la presumpta elaboració de material per al referèndum de l’1 d’octubre a la impremta Indugraf Offset, que està ubicada al polígon de Constantí (Tarragonès). Aquest dijous al matí, la Guàrdia Civil va lliurar un atestat sobre aquest cas a la fiscalia, segons han confirmat fonts del ministeri públic. Mentrestant, l’Institut Armat continua investigant si en aquesta empresa s’han imprès fins a 7.000 papers relacionats amb el referèndum, entre els quals hi hauria actes d’escrutini, segons van indicar aquest dijous fonts del govern espanyol.

    Fins a les deu del matí, ni el jutjat de guàrdia de Tarragona, ni el jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona -que investiga els preparatius del referèndum-, no han rebut cap petició de registre a l’empresa. Fa gairebé 48 hores que dues patrulles de la Guàrdia Civil es mantenen a les portes de l’empresa Indugraf i escorcollen els vehicles que surten de les instal·lacions. L’advocat de la companyia, Tomàs Gilabert, es troba a l’interior de l’empresa des de les nou del matí.

    Fonts del ministeri fiscal han assenyalat que la fiscalia de Tarragona només pot actuar dins el seu àmbit territorial i que, per tant, si les diligències s’acabessin derivant a l’autoritat judicial, aquestes s’haurien de lliurar al jutge de guàrdia de Tarragona. En segona instància, aquest òrgan es podria inhibir en favor del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, que ja investiga els preparatius del referèndum.