S'implementa el servei de recollida selectiva a Bonavista per reduir la producció de residus

  El conseller Jordi Fortuny i el president d'ESPIMSA Dídac Nadal, aquest matí en roda de premsa. Foto La Ciutat

  L’Ajuntament de Tarragona i ESPIMSA han anunciat aquest matí un paquet de mesures amb el que es pretén reduir la producció de residus produïts al Mercadet de Bonavista. Amb aquestes accions, conseqüentment, també es vol aconseguir una rebaixa en el cost anual que li suposa al consistori la neteja de l’espai i l’incineradora, que ha xifrat en 100.000 euros.

  Jordi Fortuny, conseller de neteja, ha anunciat que la primera actuació compta amb el suport de l’Agència Catalana de Residus i consistirà en la contractació de 12 informadors/es que treballaran els diumenges de mercadet a partir de la darrera setmana de març. D’aquesta manera, es marca l’objectiu de conscienciar i ajudar el paradista sobre les noves mesures de neteja i de recollida selectiva.

  Una altra acció que és durà a terme serà la col·locació de 5 noves illes de contenidors, un per a cada fracció. En cas que el reciclatge no es realitzi de la forma adequada, s’ha implementat una taxa per tal que s’asseguri el correcte seguiment de les noves mesures del pla de sostenibilitat.

  El president d’ESPIMSA, Dídac Nadal, ha detallat que aquest sistema de multes consisteix en el pagament mensual d’una quantitat que varia en funció del percetantge del compliment de reciclatge, amb un import màxim de 55 euros.

  Les parades que tinguin un compliment situat entre el 75-100%, pagaran 1 euro, de forma simbòlica. Les que el tinguin entre el 50-74%, 27 euros. Les que el compliment sigui d’entre un 25-49%, 41 euros, mentre que aquelles que sigui de menys d’un 25%, 55 euros.

  Fortuny també ha informat de l’inici d’una campanya per tal de fomentar l’ús de bosses compostables, per tal de reduir la utilització de productes plàstics d’un sol ús al mercat. I a més, ha comunicat que s’elaborarà un Pla de Malbaratament Alimentari per repartir el menjar que sobra del mercadet i que encara està en bon estat.